Mostar: Donatorska večer Udruge Fra Mladen Hrkać 'Pomozimo zajedno'

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać", fra Mladen Hrkać, vozilo, fra Mladen Hrkać, Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać", nagrada, fra Mladen Hrkać, Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać"
Ukupan prihod od donacija namijenjen je za osiguranje smještaja, prehrane, prijevoza i drugih vrsta pomoći za oboljele korisnike, kao i članove njihovih obitelji, koji se nalaze na liječenju u Zagrebu, daleko od doma.

"Uistinu je velik odaziv i interes za prisustvo na ovoj večeri što je najveći dokaz da smo ujedinjeni kada je u pitanju pomoć za naše bližnje u potrebi. Najveći broj naših korisnika dolazi iz Mostara zbog čega smo se i odlučili organizirati večeru upravo ovdje. Želimo da svi uzvanici dobiju bolji uvid u ono što radimo s nadom da ćemo ih potaknuti da postanu dio naše obitelji. Dio obitelji koja svaku minutu svakog dana posvećuje brizi o osobama u potrebi, kako se ni u jednom trenutku ne bi osjetile usamljene, gladne i bespomoćne. Ne sumnjam da će im veliki poticaj biti i svi naši dosadašnji uspjesi među kojima posebno želim istaknuti nagradu 'Europski građanin' dodijeljenu od Europskog parlamenta", kazao je predsjednik humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" Ivan Soldo.

Dodao je kako ništa ne bi bilo moguće bez tisuće donatora s područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske i inozemstva.

Naime, više od 100.000 donatora je do sada pomoglo rad Udruge kroz donaciju proizvoda, usluga, novčanu donaciju putem trajnog nalog ili jednokratnu novčanu donaciju.

Tijekom večeri, predstavnici Udruge će dodijeliti prigodne zahvalnice predstavnicima tvrtki, najvećih donatora Udruge, koji nesebično podržavaju njen rad od samog početka te bez čije pomoći ona ne bi mogla osigurati vrste pomoći koje pruža.

Tijekom službenog dijela programa, svi uzvanici će imati priliku pogledati dokumentarni film "Druga obitelj", redatelja Zdenka Jurilja, o radu i djelovanju humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać" koja je do sada pomogla više od 3500 osoba sa zdravstvenim poteškoćama s područja Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Uz film, bit će prikazan i glazbeni video spot za band-aid pjesmu udruge "Pomozimo zajedno" koja progovara o svemu dobrome što čovjek može napraviti za čovjeka.

U zabavnom dijelu programa nastupit će glazbenici Lucija Zovko iz Širokog Brijega i Ivo Jurić iz Mostara. Voditelji programa su prijatelji Udruge Sanja Pehar i Dragan Soldo s Radio Mir Međugorja. Večera se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Vlade Hercegovačkoneretvanske županije Nevenka Hercega i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Mostara Ljube Bešlića, priopćili su iz ove Udruge.