FOTO  Mostar: Djeca iz vrtića 'Sunčani most' posjetila Narodnu knjižnicu povodom Svjetskog dana dječje knjige

Mostar, knjižica
...na prijedlog UNESCO-a, promoviran je u svijetu kao Svjetski dan dječje knjige. Tim povodom, djeca iz Multietničkog inkluzivnog vrtića ''Sunčani most'' u Mostaru danas su sa svojim odgajateljicama posjetila dječji odjel Narodne knjižnice u Mostaru.

Cilj ove posjete je bio da se djeci svijet knjiga predstavi što interesantnijim i da se navika čitanja popularizira među djecom. Čitanje je jedan od najvrijednijih darova koji darujemo djeci. To je dar koji traje čitav život. Nikad nije prerano da se u dječji svijet uvedu knjige.

Iako djeca u vrtiću ''Sunčani most'' već imaju mogućnost posuđivati slikovnice iz vrtića, ova posjeta je ujedno bila i prilika da se ponuda naslova u kojima djeca mogu uživati proširi. Vrtić ''Sunčani most'' je prilikom ove posjete dobio besplatnu člansku iskaznicu, tako da će djeca ubuduće sa svojim odgajateljicama moći redovito posjećivati knjižnicu i birati nove naslove kojima će bogatiti sadržaj dnevnih aktivnosti.
Godišnja članarina u Narodnoj knjižnici iznosi simboličnih 10 KM i osim mogućnosti posudbe knjiga, podrazumijeva besplatno sudjelovanje u mnoštvu kreativnih radionica, pričaonica, tečajeva za djecu itd. U protekloj godini je bilo organizirano preko 200 raznovrsnih aktivnosti za djecu.