Mostar: Djeca i osoblje vrtića skupili 8 tona starog papira!

07.05.2017
1/7

Akcija prikupljanja starog papira, koju već drugu godinu organiziraju roditelji, djeca i uposlenici...

...i Multietničkog inkluzivnog vrtića ''Sunčani most'' u Mostaru, rezultirala je organiziranjem zajedničkog izleta u Gorance, nedaleko od Mostara, u subotu, 06.05.2017.godine.

Cilj ove akcije je, prije svega, edukacija djece o pravilnom odnosu prema okolišu i načinu pravilnog odlaganja iskoristivog otpada koji svakodnevno odbacujemo. Edukacija djece u najranijem uzrastu je važan faktor u jačanju ekološke svijesti. S djecom u vrtiću tijekom cijele godine kontinuirano razgovaramo o važnosti recikliranja papira i očuvanja naših šuma!

Praktičnim primjerom željeli smo djecu potaknuti na sudjelovanje u ovoj akciji.Od početka pedagoške 2016/2017.godine, djeca su, zajedno sa svojim roditeljima i odgajateljima, uspjela prikupiti više od 8 tona starog papira!

U suradnji s tvrtkom ALBA BH d.o.o. organiziran je otkup prikupljenog papira

Zajednički izlet bio je nagrada za uloženi trud i prilika za druženje i izvan prostorija vrtića. Djeca su sa svojim roditeljima i osobljem vrtića uživala u sportskim aktivnostima u prekrasnom ambijentu na izletištu u Gorancima

*Vrtić ‘'Sunčani most'' u Mostaru osnovala je 2002.godine austrijska socijalna neprofitna organizacija ‘'Diakoniewerk'', a program podrazumijeva promociju multietničkog programa i uključivanje djece s teškoćama u razvoju u predškolski program. S obzirom na veliku zainteresiranost roditelja za upis djece u ovakav program, ‘'Diakoniewerk'' je ovih dana, u suradnju s Gradom Livnom otvorio još jedan Multietnički inkluzivni vrtić ‘'Sunčani most II''.
loading...