Mostar: Da bi ostvario dječački san, kuću ukrasio sa 6000 svjetiljki

raštani, svijećice
S više od 6000 svjetiljki Ivica Marić ukrasio je obiteljski dom i dvorište, te time ostvario svoj dječački san da na nekoliko dana živi u domu kao iz bajke.

Ostvarenje sna

Time je oduševio ne samo obitelj i prijatelje, nego svakog prolaznika koji u večernjim satima prolazi kroz Raštane, jer kako nam je priznao, nemali broj ljudi je zastao kako bi fotografirao njegovih ruku djelo.

Sve je počelo, kako kaže, još u djetinjstvu, kad je kao dječarac farbao obične žarulje da dobije posebne svjetlosne efekte, dok je maštao da ima ukrašenu kuću kao u američkim obiteljskim filmovima. Ta ljubav i želja ga bez obzira na sasvim druge životne staze, kako nam je priznao, nije nikada napuštala, pa je razne svjetlosne ukrase godinama skupljao i radio na projektu ukrašavanja svoga doma od čega nije zapravo nikada ni odustao.

Tako je prije pet godina sakupivši pozamašan broj svjetiljki započeo ukrašavati dio kuće u kojoj živi sa svojom obitelji, a nakon toga i kat na kojem živi obitelj Čarapina koja je isto tako bila oduševljena na nekoliko dana živjeti u kući koja nalikuje onima iz božićnih bajki.

Na postavljanju svjetiljki, kako kaže Marić, sa svojom obitelji je marljivo radio punih sedam dana, tijekom kojih je vladalo pravo blagdansko raspoloženje.

- To je poseban osjećaj koji je jako teško objasniti. Mislim da ga čovjek samo može doživjeti, kazao je Ivica, navodeći kako će on svoj obiteljski dom ukrašavati svake godine i unositi uvijek neke novitete.

Za sljedeću godinu, kako ističe, već ima neke nove ideje, ali ih nije htio otkriti jer se onda, kaže on, ni mi ne bismo njegovim djelom u potpunosti iznenadili.

Oduševljenje građana

Svjetlosno efekti Ivici Mariću su samo hobi, ali zbog velikog interesa građana za njegov projekt uskoro bi mogao postati poznat kao čovjek koji na gradske ulice unosi svjetlosne efekte božićne i novogodišnje čarolije.

- Mostaru zaista nedostaje ukrasnih svjetiljki i kreativnog načina ukrašavanja grada. Znam da se sve svodi na priče o financijama, ali ja odgovorno mogu reći da se sa svega 5000 do 10000 maraka glavne gradske ulice za blagdanske dane mogu sa svjetiljkama ukrasiti po uzoru na moderne europske gradove s unikatnim motivima koji bi oduševili sve građane, ustvrdio je Marić.

Dnevni list