Mostar: Cimski učenici, nastavnici i roditelji uređivali školsko dvorište, radilo se i na školskoj dvorani

cim, čišćenje, škola
Čistili su školsko dvorište, igralište, sadili cvijeće, ukrasno drveće ( košćele i čemprese), bojali dvorišnu ogradu i pročelje škole išarano grafitima, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Akciju je organiziralo Vijeće roditelje ove škole. Roditelji su osim svojim radom pomogli i novčanim ili donacijama u materijalu, kao i neki mostarski poduzetnici, među kojima su tvrtke; Najvest, Alfaterm, Građevinar, potom Marko Prskalo i Marijo Brekalo i drugi...

- Najteži dio posla bio je čišćenje prostora ispod tribina školskog igrališta, odakle je izvučena gomila plasitičnih boca i čaša, koje su tu bace tijekom turnira u malom nogometu, kazali su za HMS roditelji koji su sudjelovali u akciji čišćenja.

Najavili su kako će tražiti od Grada Mosara, ili nekih građevinskih firmi da im pomognu kako bi se zatvorili prostori kroz koje se ispod tribina baca otpad, te riješio problem otpadnih voda koje se slijevaju sve do ruba školskog igrališta, što ugrožava zdravlje djece.

Svi su uživali u druženju i radu i , kako su rekli željno iščekuju nove radne akcije.

Inače, u tijeku su i radovi na školskoj dvorani, koja se nalazi uz cimsku osnovnu školu. Trenutno se radi vanjska fasada, a od novca planiranog gradskim proračunom za 2016. postavit će se i otvori. Na žalost proračunom za ovu godinu nisu predviđena sredstva za dovršetak dvorane; postavljanje instalacija, žbukanje zidova, postavljanje parketa, tako da djeca ni ove godine neće moći koristiti dvoranu za nastavu tjelesnog odgoja./HMS/