Mostar bogatiji za još jedan street workout park

Mostar, park
Novi street workout park otvoren je na Kampusu Sveučilišta u Mostaru. Svi studenti, ali i građani Grada Mostara imat će priliku za besplatno vježbanje na otvorenom. Projekt je nastao na inicijativu Anthonyja Pribičevića i Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, a financijsku podršku pružila je Vlada HNŽ-a, piše pogled.ba.

„Vlada HNŽ-a je visokoobrazovane stavila na vrh prioriteta u svome radu te podržava sve projekte od značaja za visoko obrazovanje. Osnovna ideja ovog projekta je da studenti nakon intelektualnih izazova imaju mjesto gdje se mogu opustiti i smoći snage za izazove koji slijede", kazala je pomoćnica ministra prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a za visoko obrazovanje Dinka Lasić.

Zgibovi, propadanja, trbušnjaci i sklekovi samo su neke od vježbi koje je moguće izvoditi na spravama novootvorenog parka, a sam park nastao je u svrhu podizanja svijesti građana o zdravom načinu života i mogućnosti vježbanja na otvorenom.

„Student je u središtu pozornosti Sveučilišta u Mostaru. Nastojimo podići studentski standard, uključiti studente u kulturne, športske, humanitarne i druge društvene aktivnosti. Takav je i ovaj projekt gdje na jednom mjestu, pod jednakim uvjetima, besplatno i na otvorenom prostoru, ne samo studenti nego i građani ovog grada i okolice mogu vježbati i koristiti ove sprave", istaknula je pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja prof. dr. Vesna Kazazić.

Koordinator radova te inicijator izgradnje Anthony Pribičević naglasio je kako su sjevernije u našoj državi, točnije u Banja Luci ovakvi parkovi nešto uobičajeno te ih je moguće pronaći svakih par kilometara. Pribičević nije krio zadovoljstvo što se ovakav vid vježbanja na otvorenom proširio i u Hercegovini gdje će ljudi imati priliku besplatno vježbati i tako promicati zdrav život.

Ovo je treći ovakav park u Mostaru, jedan se nalazi na Univerzitetu Džemal Bijedić te jedan u sklopu Studentskog Centra Mostar.

Street workout najveću popularnost stekao je u SAD-u, a o njegovoj razvijenosti na našim područjima govori činjenica da u Hrvatskoj postoji deset registriranih klubova u koje je uključeno preko 100 000 ljudi.