Mostar: Bivšem policajcu zapaljeno vozilo

Stop policija

Policijska postaja Centar je u 4.10 sati zaprimila prijavu da na parkiralištu u Ulici Hrvatske mladeži gori vozilo marke Passat. Odmah nakon zaprimljene prijave, na mjesto događaja su upućeni pripadnici Vatrogasne postrojbe Mostar i policijska ophodnja koja je osiguravala mjesto događaja.

Piše: N. Dedić / Dnevni list

Vatra se s vozila Passat proširila na još tri automobila parkirana u neposrednoj blizini. Vatrogasci su intervenirali s dva vozila i ugasili požar. Nažalost, na vozilima je načinjena veća materijalna šteta s tim što je na Passatu u potpunosti izgorio prednji kraj.

Policija je nakon što su vatrogasci ugasili požar lokaciju oko automobila ogradila žutom trakom, pa je do završetka očevida promet vozilima bio potpuno obustavljen u toj ulici.

Prema posljednjim informacijama iz MUP-u, policija sumnja da je požar namjerno podmetnut, ali do jučer u popodnevnim satima nije bilo osumnjičenih osoba.

Očevid su na mjestu događaja obavili inspektori za protupožarnu zaštitu MUP-a HNŽ-a. Navodno je požar podmetnut na vozilu Passat registracijskih oznaka T29-J-067 u vlasništvu Gorana Džabiča, a potom se proširio na vozila Golf2 (306-T-749) u vlasništvu Anke Dodig, Škodu Feliciu (300-J-330) vlasništvo Zlatka Premilovca i Opel Vectru (ZG-967-ZD) u vlasništvu Lidije Vladič-Man-darić.

Goran Džabič je prije ratnih događanja bio zaposlen u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije, no to se za sada ne veže s podmetanjem požara.

Jedan odstanara je potvrdio za Dnevni list da je oko 4 sata čuo manji prasak, kao eksploziju spreja pod pritiskom, nakon čega je izišao na balkon.

Bio sam budan i čim sam čuo prasak, izišao sam na balkon. Primijetio sam da je vozilo Passat u plamenu, a potom i nepoznatu osobu kako se s parkirališta udaljava prema raskrižju ulica Kralja Tomislava i Stjepana Radića. Opisao sam osobu koliko sam mogao i koliko sam uspio vidjeti s balkona kakvu je odjeću imala na sebi, rekao je jedan od stanara u Ulici Hrvatske mladeži. Dodao je kako je nakon odlaska nepoznate osobe među jedan blok zgrada u blizini, čuo i udaljavanje nepoznatog vozila.

Sve je to prijavio i policiji koja je u obilazak poslala nekoliko ophodnji, ali do jučer u popodnevnim satima nitko nije bio priveden.

Srećko Bošnjak, načelnik Odjela kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, potvrdio je za dnevni list da policija ima opis i pravac kretanja muške osobe koja je primijećena u blizini vozila koje je gorjelo.

"Informacije s kojima do sada raspolažemo govore nam da je u pitanju mlađa muška osoba koju bi se moglo povezati s ovim slučajem. Imamo opis i pravac bijega, ali istraga još nije rezultirala pronalaskom osumnjičenog", rekao je Bošnjak. Još je nepoznat i motiv zbog kojega je podmetnut ovaj požar.