Mladi Mostarac teško ozlijeđen nakon pada kroz rupu u razrušenoj Sveučilišnoj knjižnici

To je tema na koju su se građani često žalili, mediji redovito ukazivali, no kako to obično biva na ovim prostorima, potrebno je da netko izgubi glavu kako bi nadležni reagirali. Nažalost, to se umalo i dogodilo kada je prije nekoliko dana mladi Mostarac F. Ć. propao kroz rupu koja se nalazi u devastiranom objektu nekadašnje Sveučilišne knjižnice (Ulica Nikole Šubića Zrinskog).

Jedina sreća u nesreći bila je ta što je mladić ipak izvukao živu glavu, ali pod cijenu teških ozljeda koje su ga u potpunosti prikovale za bolnički krevet. Naime, u teškom padu s nekih tri do četiri metra visine, F. Ć. je pretrpio lom noge, napuknuća kostiju lica, teške posjekotine te brojne ogrebotine po čitavom tijelu.

Nesretni splet okolnosti

Nesretni splet okolnosti započeo je tijekom glazbenog festivala Mostar Summer Fest koji se proteklog petka i subote održavao na sportsko-rekreacijskom centru Kantarevac, a na kojem se s prijateljima nalazio i nesretni F. Ć. Nakon što je završio posljednji koncert druge večeri, dvojica muškaraca iz njegova društva i on odlučili su potražiti diskretno mjesto kako bi obavili malu nuždu, pa su se zaputili u obližnji devastirani objekt. Na njegovu nesreću, jedna najobičnija odluka umalo se pokazala kobnom.

Kako nam je, uz njegovo odobrenje, ispričala njemu bliska osoba, posljednje čega se sjeća jeste kako se našao u ruševnom objektu da bi se u sljedećem trenutku našao na bolničkom krevetu u CUM-u SKB-a Mostar.

''Kaže kako se malo čega sjeća. Kada je pao, slučajno ga je nazvao tata, da bi on njemu samo kazao: 'Upao sam u rupu i ne znam gdje sam''', priča nam naša sugovornica. Šokirani otac potom je nazvao prijatelja svoga sina, koji je hitro otišao po Hitnu pomoć. Na mjestu nesreće ubrzo se našla liječnička ekipa, kao i policajci i vatrogasci koji su morali tražiti način kako se spustiti do podruma u kojem se nalazio teško ozlijeđeni F. Ć. Nakon što mu je pružena prva pomoć, prebačen je na CUM gdje je proveo dosta vremena, da bi potom zbog ozljeda lica bio prebačen na odjel za facijalnu kirurgiju.

Tužba protiv Grada Mostara?

Nakon nekoliko dana provedenih u bolnici, ovaj mladić je danas trebao imati i operaciju jagodične kosti. Prema riječima naše sugovornice, njegova obitelj razmišlja o podizanju tužbe protiv Grada Mostara, s obzirom da se nesreća dogodila na gradskoj površini na kojoj ne postoje nikakva znakovna upozorenja da se radi o mjestu koje može biti opasno po život ljudi.

''Ne znaju još hoće li tužiti te ima li ikakve koristi maltretirati se s obzirom na situaciju. Bitno je samo da se ukaže na to'', poručila je naša sugovornica.

Nažalost, upitno je koliko će i ovaj nesretni događaj doprijeti do onih koji bi trebali voditi računa o građanima. Jer, kada je obični čovjek u pitanju, već su bezbroj puta pokazali kako im nije mnogo stalo. Podsjetimo, kada je jedan veliki investitor protekle godine bez dozvole srušio hotel Mostar kako bi izgradio novi objekt, u Gradskoj upravi su ekspresno takav postupak blagoslovili, obrazloživši kako su takve radnje nužne jer nestabilni objekt prijeti životima radnika i ulagača. No komadi stakla i betona koji redovito ''lete'' s ruševina ne samo oko Bulevara nego i na širem području grada, za te iste ljude i nisu veliki problem. Ostaje nam samo posvjedočiti hoće li ovaj nesretni slučaj bilo što promijeniti ili će gradski očevi ipak čekati onu mrtvu glavu.

Pogled.ba