Ministar siledžija: Humo policajcima psovao majku, jednog i udario

Riječ je o incidentu koji se dogodio sredinom siječnja ove godine ispred stana njegove bivše izvanbračne partnerice.
Naime, noću 13. siječnja ove godine u Ulici Alekse Šantića na broju 28, Humo je došao svojim vozilom do stana bivše izvanbračne partnerice te, kada mu ona nije htjela otvoriti, u namjeri da ošteti tuđe stvari, počeo je bacati kamenje u smjeru njezinog stana, na koji način je oštetio balkonska drvena vrata i razbio prozor na dnevnom boravku. Zbog buke i galame stanari su pozvali policiju te su na lice mjesta službenim vozilom stigla dva policajca i prišla osumnjičenom u namjeri da ga smire i privedu u Policijsku postaju, što je isti odbio te ih, ničim izazvan od prisutnih službenih osoba, počeo verbalno vrijeđati.

Napad na policajce

"J...m vam mater svima, neću ići s vama! Hajde da se pobijemo, samo me tako možete odvesti", obratio se Humo policajcima nakon čega su policajci pozvali pomoć pa su na lice mjesta došla još tri policajca s vozilom "marica" te zajedno s kolegama pokušali smiriti osumnjičenog. Humo je i dalje vrijeđao i psovao, a u jednom trenutku obratio se riječima jednom policajcu: "Što ti hoćeš, balavac? Vidi koliki ti je stomak, j...m ti majku! Hoćeš li se pobiti", te ga otvorenim šakama odgurnuo u prsa i desnom nogom udario u međunožje. Nakon napada, drugi policajci osumnjičenom stavljaju na ruke lisice te ga vozilom odvoze u prostorije Policijske postaje Centar. Međutim, ministar Humo ni tu nije prestao s napadom. U trenutku dok su ga izvodili iz vozila, opire se, galami te ponovno napada policajca obraćajući mu se riječima: "J...t ću ti majku podvelešku, dosta mi je Podveležaca u ovom gradu! Zapamtio sam ti facu, ubit ću te, ti si moj!" Ulaskom u prostorije Policijske postaje ponovno desnom nogom udara policajca u predio prepona, na koji način mu nanosi lakšu tjelesnu ozljedu u vidu nagnječenja.

Utemeljenost optužnice

Prema navodima iz Tužiteljstva, rezultati provedene istrage na nedvojben način ukazuju na utemeljenost ove optužnice, to jest da je osumnjičeni počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret ovom optužnicom na način kako je to i opisano u činjeničnom dijelu. Naime, prethodne tvrdnje Tužiteljstvo namjerava u cijelosti dokazati saslušanjem predloženih svjedoka kao i izvođenjem predloženih materijalnih dokaza. Tužiteljstvo, čiju optužnicu zastupa tužiteljica Irena Drinovac, smatra da je ova optužnica u cijelosti opravdana pa se predlaže sucu za prethodno saslušanje da je u cijelosti potvrdi.

I prije imao posla s policijom

Ministru Humi nije prvi put da ima posla s policijom. U ožujku 2009. godine Asim Đuliman pucao je na ministra Humu nakon verbalnog sukoba i tučnjave koja se dogodila u kasnim večernjim satima. Tom prilikom ozlijeđen je Vladimir Fink, a upotrebi vatrenog oružja prethodio je verbalni sukob između Hume i Đulimana. Ovaj se incident dogodio u jednoj kavani koja se nalazi u Ulici Rade Bitange. Ministar Humo tada je demantirao da je prije pucnjave on pretukao Đulimana, kazavši da se radilo o klasičnom napadu na njega.

dnevni list