Ministar Hadžiomerović s predstavnicima sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja

ministar Hadžiomerović, sastanak, sindikat osnovnog i srednjeg obrazovanja
Omerom Spahom, Slavkom Laušem, Ejubom Mujićem i Josipom Milićem,javljaju iz Vlade HNŽ

Sastanak je održan kao rezultat zaključka sa zajedničkog sastanka predstavnika Vlade i sindikata, koji je održan 28. listopada 2013. godine. Teme sastanka, pored aktualne problematike u obrazovanju, bile su: donošenje Zakona o osnovnom obrazovanju HNŽ, izrada Pravilnika o stručnom usavršavanju, ocjenjivanju i napredovanju odgajatelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika, te prijedlog Zakona o srednjem obrazovanju HNŽ.

Nakon iznošenja stavova i mišljenja, predstavnici sindikata su ministru Hadžiomeroviću iznijeli svoje prijedloge, uz molbu da s njima upozna Vladu HNŽ. Prijedlozi se odnose na sudjelovanje predstavnika sindikata u procesu donošenja Proračuna HNŽ za sljedeću godinu, te pri izradi kriterija za prijam djelatnika u školama. Također, predloženo je da Povjerenstvo za izradu novih pedagoških standarda nastavi s radom, te da se odmah nakon objave kriterija za promociju mentora i savjetnika donese odluka o visini naknada za ove kategorije.

Ministar Hadžiomerović i predstavnici sindikati složili su se kako svi oni koji rade u prosvjeti trebaju imati zajednički cilj, a to je unaprjeđenje obrazovanja u svim segmentima, od rada s djecom i roditeljima do logističke podrške nastavnicima, profesorima i školama.