Međugorje: Intenzivna gradnja 850 metara ceste

Kako bi se povećala sigurnost sudionika u prometu i skratio put iz pravca Čitluka prema Međugorju, krajem prošle godine počela je gradnja potpuno nove prometnice...

...a Međugorje u dužini 2200 metara i to na potezu od mosta na potoku Lukoć pa do spoja s budućom čitlučkom obilaznicom u blizini Lovačkog doma u Potpolju. Investitor projekta je općina Čitluk, a sredstva za gradnju ceste, u iznosu od 1,300.000 KM, zajednički su osigurali općina Čitluk i Federalno ministarstvo prometa i veza. Radovi na probijanju prvog dijela trase, gradnji potrebnih propusta za vodu, nasipanju i ravnanju podloge i ostalih poslova, povjereni su djelatnicima građevnog poduzeća TKM Brina iz Posušja, koji su početkom lipnja uspjeli završiti i asfaltirati prvih 1350 metara duge i 7 metara široke prometnice, u što je utrošeno 880.000 KM.

Djelatnici tog posuškog poduzeća nastavili su probijati terasu i graditi preostalih 850 metara ceste prema Lovačkom domu u Potpolju. Budući da se radovi, vrijedni 450.000 KM, odvijaju vrlo intenzivno, prema riječima čitlučkog načelnika Ive Jerkića, nova bi cesta za Međugorje u cijelosti trebala biti završena za mjesec dana. Kao i prvi, i ovaj dio prometnice imat će prostranu šetnicu i biciklističku stazu, a kako je predviđeno, uz tu cestu gradit će se i tlačni cjevovod za buduću međugorsku kanalizaciju kojim će se dopremati otpadne vode do postojećeg pročistača u Potpolju. Uz nju će se u blizini Međugorja graditi i prostrano parkiralište za autobuse, a kad za to dođe vrijeme i nova zgrada Osnovne škole Bijakovići.

vecernji.ba

27.09.2012 u 11:02