Marko Tomaš prvi gost programa Književni most u Narodnom pozorištu Mostar

Marko Tomas, np mostar, Marko Tomas, np mostar
Prvi gost "Književnog mosta" je Marko Tomaš, večeras, u ponedjeljak, 2. 10. u 19 sati, a nakon toga u subotu, 7. 10. u 13 sati u "Studiju 64" će biti predstavljena knjiga Davora Diklića "Teatar u ratnom Sarajevu 1992. - 1995.". Promocija u Mostaru će biti upriličena u sklopu MESS OFF programa.

Marko Tomaš, višestruko nagrađivani mostarski pisac, urednik, kolumnist i njegova najnovija knjiga poezije "Regata papirnih brodova" (LOM, Beograd, 2016.) nakon niza promocija po cijeloj regiji, napokon će biti predstavljena i u Mostaru. Naglašavamo da će publika, uz "Regatu papirnih brodova" (LOM, Beograd, 2016.), na ovom književnom programu imati priliku da se upozna i sa Tomaševim knjigama poezije "Varanje smrti - izabrane pjesme" (LOM, Beograd, 2014.) i "Crni molitvenik" (LOM, Beograd / Algoritam, Zagreb, 2015.).

U subotu, 7. 10. u 13 sati slijedi promocija knjige Davora Diklića "Teatar u ratnom Sarajevu 1992. - 1995.". "Teatar je bio utočište za dušu. Oplemenjivao je naše živote. Knjiga Davora Diklića je neprocjenjive vrijednosti jer bilježi autentična svjedočanstva aktera teatarske scene u ratnim godinama, kao teatrološki zapis koji može snagom riječi rekonstruisati atmosferu građanskog i umjetničkog otpora ratnim razaranjima Sarajeva u periodu od 1992-1995.", rekao je o ovoj knjizi bh. reditelj Dino Mustafić.