Marko Džoić izabran za predsjednika Studentskog zbora?

studentski zbor, izbori, studentski zbor, izbori
"Konstituirajuća sjednica XVII saziva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru prekinuta je nakon odlaska sedam članova Predsjedništva.

Glasanje za novog čelnika ove organizacije nije održano zbog, kako navodi aktuelna predsjednica Janja Marušić, nedostatka kvoruma. Točnije, potrebne su 2/3 prisutnih članova za provedbu izbora, što nije bilo ispunjeno.

Članovi Predsjedništva su napustili sjednicu nakon što nije prihvaćen prijedlog da se ona odgodi za sedam dana, s obzirom da jedna od kandidatkinja za predsjednicu Tonina Ibrulj iz opravdanih razloga nije bila prisutna.

Sjednica je odgođena za ponedjeljak, 28.11. u 13 sati", navodi se u prvom priopćenju  koje je medijima stiglo od glasnogovornice Studentskog zbora Sveučilišta Mostar, Monike Ćubela.

Nešto poslije, sigla je objava koju potpisuje Marko Džoić, predsjednik Studentskog zbora Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u kojoj stoji:

„Po dostavljenom pozivu za konstituirajuću sjednicu Ur:01-1291/16 od 22. studenog 2016. godine u 13:00 odazvalo 20 novoizabranih članova Predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. Nakon što je konstituirajuća sjednica prekinuta bez valjanog opravdanog razloga potrebita većina za odlučivanje prema Poslovniku o radu Studentskog zbora zaključila je da su ispunjeni svi preduvjeti za nastavak konstituirajuće sjednice. Razlog prekida je odluka bivše predsjednice Studentskog zbora Janje Marušić. Njezina dužnost je bila voditi konstituirajuću sjednicu do izbora novog predsjednika Studentskog zbora što ona nije željela učiniti. U nastavku konstituirajuće sjednice kojoj je prisustovalo 12 novoizabranih članova Predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, jednoglasno za predsjednika Studentskog zbora izabran je Marko Džoić, za zamjenika jednoglasno je izabran Slaven Ivančić, a za zamjenicu jednoglasno je izabrana Iva Klepić.

Plan i program novoizabranog predsjednika i zamjenika predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru zalaže se za javno objavljivanje proračuna, javnost sjednica, uključivanje više studenata u rad Studentskog zbora, smanjenje nepotrebnih naknada, vraćanje povjerenja u instituciju Studentskog zbora, zalaganje za zajedništvo studenata i Studentskog zbora gdje će studenti biti najveći pobjednici“.