FOTO  Marin Topić: Simbol Mostara i Hercegovine

Marin Topić, Marin Topić, Herceg Stjepan Kosača, Marin Topić, Marin Topić, slagalica, tv 1, Marin Topić, Marin Topić, Marin Topić, Marin Topić, Marin Topić, BIH, Herceg Bosna, Marin Čilić, Marin Topić, Marin Topić, Marin Topić, Marin Topić, Marin Topić, bht, Marin Topić, zemlja humska, Marin Topić, Hercegovina, Mostar, Marin Topić
...preovladavaju motivi rodnog Mostara i Hercegovine.

Malo je umjetnika koji su ljepote Hercegovine i Mostara tako autentično prenijeli na platno kao što to čini Marin dugi niz godina oduševljavajući generacije s početka priče.

Riječnikom običnog čovjeka Marin slikom oživljava svu raskoš i ljepote svoje rodne grude. Gledajući Marinove slike imate osjećaj kao da putujete Hercegovinom ili zemljom Humskom, kako je sam autor voli nazvati.

Marinovo umijeće prikazivanja Hercegovine teško da imaju pandana u dosadašnjoj povijesti slikarstva na našim područjima.

Marinova djela su zabilježila kulturu našeg kraja koja će na njegovim slikama ostati prikazana kako bi generacije koje dolaze upoznale svoju tradiciju. Njegova djela su u konačnici darovi svima onima koji Mostar i Hercegovinu osjećaju kao nešto svoje, nešto bez čega ne mogu.

Izdvojiti neku njegovu sliku od ostalih nemoguća je misija jer je svaka za sebe pravo remek djelo. Od Fra Petrove breze, Ruža babe Zore, Pogleda na Doljane, Sumraka na Buni, Matanovih dvora, Velagića kamena na Buni, Vodopada Kravica, Kupresa, Počitelja, Hutova i Mostarskog blata, Međugorja, Neretve, Šipaka i Kamena pa sve do legendarnog mostarskog Rondoa... su Marin Topić istinski simbol Mostara i Hercegovine.

Za kraj ove godine Marin priprema veliku izložbu u Galeriji Aluminij na kojoj će biti postavljene slike koje prikazuju svu čaroliju njegovog stvaralaštva.

HERCEGOVINA.info