Marin Ivanović: Kolonija Krešimir Ledić ima kontinuitet i to je veliki uspjeh za kulturu Mostara

FPMOZ LIKOVNA KREŠO LEDIĆ
...otvorena 5. Likovna kolonija Krešimir Ledić.

Marin Ivanović povjesničar umjetnosti iz Dubrovnika uz koloniju je od samog osnutka i zanimalo nas je što on misli o ovom izuzetno velikom kulturom događaju u Mostaru.

"Tu sam od 1. Likovne kolonije Krešimir Ledić i pratio sam, i pisao o svemu što se događalo", rekao nam je Marin i usporedio ove prethodne sa ovom koja je u tijeku.

"U svakom slučaju ova Kolonija Krešimir Ledić ima kontinuitet i nije lako u ovim vremenima koja nisu sklona ni kulturi, ni umjetnosti održavati jednu ovako veliku manifestaciju. To je veoma teško i zahtjevno organizirati jer su na koloniju došli umjetnici iz Hrvatske, Italije, Crne Gore i BiH, tako da je ovo jedan veliki uspjeh. U smislu društvene odgovornosti koju FPMOZ ima za Mostar taj utjecaj je dugoročno nemjerljiv. U Mostaru ne postoje neke velike institucije koje se bave likovnom umjetnošću,  i sve ono što likovnu umjetnost stavlja u prvi plan, a tu prije svega mislim na zajedničke izložbe koje su zajedno organizirali FPMOZ i Filozofski fakultet i na ovu Likovnu koloniju koja je veliko događanje više su nego dobro došle. To su manifestacije koje okupljaju umjetnike i povjesničare umjetnosti i koje govore o Mostaru kao sredini koja cijeni umjetnost".

Za kraj je pozvao građane Mostara i Hercegovine na radnu izložbu radova sa ove kolonije koja će se održati u subotu s početkom u 13. sati u Kampusu Rodoč:

"Više nego preporučujem svojim dragim prijateljima u Mostaru i Hercegovini koje zanima likovna umjetnost da dođu na taj nesvakidašnji događaj koji se održava subotom pred zatvaranje Kolonije, te da vide tu radnu izložbu, te da se druže sa vrhunskim umjetnicima i uživaju u njihovim radovima".

HERCEGOVINA.info