Manuel Čović proglašen za tjelohranitelja godine na području BiH

23.12.2011

Mostarac Manuel Čović, koji je prošle godine primio I.B.A.-in službeni međunarodni kod te stekao zvanje međunarodnog tjelohranitelja, ove godine je u Delnicama u Rijeci proglašen za tjelohranitelja godine s područja Bosne i Hercegovine.

Čović je ujedno prvi koji je odlikovan tom nagradom na ovim prostorima.
Bitno priznanje

Na svečanoj večeri koju je organizirao predsjednik I.B.A.-e Hrvatske Rajko Bačnar u Rijeci, na kojoj je odlikovan Čović, bio je nazočan i Mostarac Dalibor Ćosić koji također posjeduje I.B.A.-in službeni međunarodni kod i zvanje međunarodnog tjelohranitelja, te će, najvjerojatnije, smatra Čović, upravo on iduće godine biti odlikovan za najboljeg tjelohranitelja BiH, jer posjeduje sve sposobnosti za to.
- Ovo priznaje mi uistinu puno znači, posebice jer sam prvi u BiH s tom diplomom. Stekao sam povjerenje I.B.A.-ovih čelnih ljudi, što mi je iznimno bitno. Zaslužiti certifikat, licencu i značku iznimno cijenjenog imena I.B.A., s kojom mogu raditi u 65 zemalja je veliki uspjeh. Već godinu dana radim s tom značkom i već sam štitio mnoga slavna imena iz susjedne Hrvatske, govori nam Čović.

Štitio je i brojene objekte na području Hercegovine, ali ne toliko i slavne ličnosti, jer je, kako kaže, ovdje to još strano, ljudi su drukčije orijentirani prema tome i manje cijene taj poziv, dok je u Hrvatskoj i svijetu to neka druga priča. Ove godine je u Hrvatskoj radio mnoga događanja, te štitio slavne ličnosti.

Tečaj u Mostaru

- Ćosić i ja smo dobili od našeg šefa zeleno svjetlo da na području BiH možemo promovirati I.B.A i zapošljavati one momke koji su spremni i zainteresirani za ovaj poziv. Naravno, isti će morati proći testove koje smo i mi polazili, i prije svega moraju biti čisti pred zakonom. Uskoro ćemo objaviti o tečaju, te kada skupimo grupicu, krenuti s istim. Tu će zainteresirani dobiti sve željene informacije o tome što I.B.A. nudi, ističe Čović. Tvrdi i to kako je imao niz ponuda za rad u inozemstvu, ali zbog obveza u BiH je iste odbio, ali nije isključeno da neće otići na kraće razdoblje raditi izvan granica BiH i Hrvatske.

- Ne mislimo stati na ovome ni ja ni Ćosić. Planiramo završiti više težih obuka. Sljedeća obuka koju namjeravamo proći je obuka čuvanja čelnih ljude u kriznim područjima, kao što je ratno područje, zatim još neke druge obuke po I.B.A.-inim zakonima i uvjetima rada, poručio je I.B.A.-in čovjek na mostarskoj adresi.

Piše:Almedina Bečić / Dnevni list

Tagovi: Manuel Čović

loading...