Mališani u vrtićima obilježavaju Dane kruha i plodova zemlje

dani kruha, Dječji vrtići, dječiji vrtići

... djeca skupa s svojim roditeljima ili bakama spremila slana ili slatka peciva.

Dani kruha će se obilježiti i u ostalim mostarskim vrtićima: Kuća od kamena obilježava taj dan 15. listopada, Zvončić, skupina Pčelica, ide u posjet Osnovnoj školi djece s posebnim potrebama 15. listopada, Mrvica 16. listopada, Sunce 20. listopada, a skupina Ribica 21. listopada će tradicionalno ugostiti djecu iz vrtića Sunčani most.

Cilj obilježavanja ovoga dana jest zajedništvo općenito. Roditelji i djeca zajednički pripremaju kruh kući nakon čega djeca s tetama i prijateljima iz vrtića dijele on što su kući pripremili. Na ovaj način djeca će spoznati zajedničko dijeljenje, blagovanje i vrijednost hrane. Mališani će ovih dana u vrtićima imati prigodu kušati razna peciva, a svoje će obroke podijeliti i sa štićenicima centara Nazaret i Sveta obitelj.

Mjesec listopad je mjesec u kojem se na svečani način obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, za radosti, uspjehe i darove kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni. Obilježavanje ovoga dana pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta, odnosno djece i prirode.

Dnevni list