Ljubo Bešlić: Neću učestvovati u radu Gradskog vijeća u Vijećnici "dok se ne riješi spomenička kriza"

...priopćenjem u kome  izvješćuje da je u popodnevnim satima 17. svibnja. 2012. godine dobio stav Gradskoga odbora HDZ-a BiH oko održavanja sjednica u Gradskoj vijećnici.

-Želim istaći da sam član HDZ-a BiH i poštujem doneseni stav svoje stranke. To znači da neću sudjelovati u zakazanim sjednicama Gradskoga vijeća koje se jednostrano bez konzultacija zakazuju u Gradskoj vijećnici dok se ne razriješi „spomenička kriza kod Gradske vijećnice".

-Apeliram na predsjedništvo Gradskoga vijeća te Vas molim da se žurno po mogućnosti odmah odredi druga lokacija i da se nastavi održavanje zakazanih sjednica, kako bi rješavali najvitalnije probleme grada. Cilj mora biti omogućiti preduvjete za sudjelovanje svih vijećnika u sjednicama, jer je to jedini način da se donese proračun i planovi.

Upozoravam da je ovaj grad imao mnogo neprilika u bliskoj prošlosti, od kojih se građani još uvijek nisu oporavili. Danas gradsko vijeće svojim stavovima i nerješavanjem važnih pitanja pokazuje svoje ne htjenje ka razvoju, stabilnosti, harmonizaciji odnosa te tako doprinosi nestabilnosti.

Postavimo svi sebi pitanje imamo li želje i htjenja da nešto uradimo za grad i građane ili da pravimo ovaj grad nepodnošljivim za življenje. Želim vjerovati i apelirati da se urazumimo i nešto zajednički poduzmemo za dobrobit grada- ističe se u priopćenju gradonačelnika Bešlića