Ljubo Bešlić: ‘Dužni ste postupiti po nalogu sanitarnog inspektora’

Ljubo Bešlić, vodovod, Mostar vodovod
...u kojem ih podsjeća da su dužni urgentno postupiti po rješenju sanitarnog inspektora Grada Mostara, a sve kako bi se osigurala opskrba vodom stanovnika prigradskih naselja Salakovac, Prigrađani i Podgorani koji se vodom snabdijevaju s izvorišta Salakovac.

„Ovim putem želim urgentno dati do znanja da ste dužni postupiti po rješenje sanitarnog inspektora Grada Mostara u predmetu izvorišta Salakovac i crpnih stanica koje graniče s navedenim izvorištem jer je riječ o poduzimanju preventivnih mjera od strane gradske inspekcije kako ne bi došlo do ugrožavanja života i zdravlja ljudi koji se opskrbljuju s ovog izvorišta", naveo je Bešlić u pismu.

Inače, gradonačelnik Mostara jučer je održao žuran sastanak s predstavnicima Vodovoda, a na kojem je bio i načelnik Odjela za gospodarstvo komunalne i inspekcije poslove Omer Pajić.

Zaključeno je da se analiza vode s crpilišta Salakovac žurno pošalje na analizu i u Sarajevo te da se, ako se pokaže da voda nije ispravna za piće, cisternama osigura opskrba vodom, sve dok voda s crpilišta ne bude ispravna za piće.

Stanovnici mostarskih prigradskih naselja Salakovac, Prigrađani i Podgorani, koji se vodom snabdijevaju s izvorišta Salakovac, uznemireni su zbog različitih informacija o stanju vode za piće, a svoje nezadovoljstvo iskazali su i blokiranjem lokalnog puta, te najavom da će nastaviti s prosvjedima.

Žele da imaju punu informaciju u vezi s kvalitetom vode, te drže da se rješenje mora naći što prije. Do tada oko 2000 stanovnika snalazi se za pitku vodu na razne načine. Jedni je prokuhavaju, a drugi kupuju ili je dovoze s drugih izvorišta.