FOTO  Ljeto u Narodnoj knjižnici HNŽ Mostar

narodna knjižnica, Mostar, HNŽ

Dječji odjel Narodne knjižnice HNŽ Mostar, organizirao je 5. 6. i 7. srpnja ljetne kreativne radionice za male korisnike knjižnice. Radionice su osmišljene i provedene na način da djeca u prvom djelu uče o zanimljivostima morskog svijeta, slušaju priče na istu temu, nauče nešto novo dok u drugom djelu slijedi likovna kreativna radionica. Cilj nam je opustiti se, uživati u mašti, kreativnosti, napraviti mnogo zanimljivih uradaka a i stjecati naviku dolaska u knjižnicu.

Crtanje, druženje, zabava i smijeh su upravo ono što odlikuje ove radionice. Mali polaznici su pokazali ogroman interes za ljetne radionice i sve urađeno i izrađeno na radionicama prikazalo se na završnoj izložbi. Voditeljice radionica bile su apsolventice Razredne nastave, Danijela Marić i Tina Vidović koje su pomogle djeci da bujnu maštu i kreativnost pretoče u prekrasne uratke.

U tijeku je akcija knjižnice „Knjige na sunce" u kojoj svi korisnici mogu posuditi do pet knjiga na duži period. Ljetni praznici idealni su za kreativno proovođenje slobodnog vremena i za čitanje knjiga.