Ljepotica iz Leenanea nakon dugo vremena ponovno na sceni HNK Mostar

Ljepotica iz Leenanea, HNK Mostar, Mala scena HNK Mostar, Ljepotica iz Leenanea, HNK Mostar
...„Ljepotica iz Leenanea" koja će biti odigrana u utorak 07.02.2017.godine i srijedu 08.02.2017. u 20 sati. Predstava je premijerno odigrana 2014. godine a nastala je prema tekstu irskog pisca Martina McDonagha u režiji Segora Hadžagića.
Riječ je o crnoj komediji s elementima melodrame i horora, koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway. Martin McDonagh u ovoj priči kroz odnos majke i kćeri uspjeva prikazati sve objektivne i subjektivne okolnosti promašenog i nedosanjanog sna, osobnog, socijalnog i nacionalnog.
Ljepotica iz Leenanea prvi put je izvedena u veljači 1996. u Druid Theatre Company u irskom okrugu Galway, a veliki je uspjeh doživjela i na londonskom West Endu, gdje je 2010. ponovno s uspjehom obnovljena. Za ovaj komad McDonagh je dobio nagradu za Najveću dramsku nadu koju dodjeljuje britanski dnevnik Evening Standard, a predstava je 1998. nominirana za šest američkih kazališnih nagrada Tony.

U predstavi glume: Jelena Kordić, Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar i Bojan Beribaka.

Ulaznice za obje predstave se mogu rezervirati:
- na broj telefona 063 317 348
- putem Facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i HNK Mostar za studente, studenti za HNK Mostar
- e-mailom: [email protected]

Ulaznice po cijeni od 10 KM, za učenike,studente i umirovljenike 5 KM, također se mogu kupiti na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 15 sati te sat vremena prije početka predstave.

I za ove dvije predstave studenti Sveučilišta u Mostaru mogu iskoristiti svoje vaučere koje mogu preuzeti u prostorijama Studentskog zbora ili izravno na blagajni HNK Mostar.