Krivotvorili medicinsku dokumentaciju bolnice iz Mostara

mirovine, krivotvorenje
Fond je u posljednjih mjesec dana, u okviru akcije "Stop prijevarama do mirovine pošteno", zatražio provjeru ispravnosti medicinske dokumentacije za 38 korisnika prava na invalidsku mirovinu.

"Ispravnost medicinske dokumentacije nije potvrđena u 24 slučaja, a potvrđena je u 14 slučajeva", navode u Fondu.

Upit za potvrdu validnosti upućen je Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" Beograd za ukupno 11 korisnika prava, od kojih osam s područja Filijale Trebinje i tri s područja Filijale Banja Luka, kao i Županijskoj bolnici "Dr Safet Mujić" iz Mostara za 27 korisnika prava s područja Filijale Trebinje.

Klinika "Dr Laza Lazarević" potvrdila je vjerodostojnost podataka samo u dva predmeta, a za devet korisnika nije potvrđena ispravnost medicinske dokumentacije, prenosi Srna.

Ispravnost medicinske dokumentacije kod Klinike "Dr Laza Lazarević" nije potvrđena za osobe čiji su inicijali P.R. /50/ iz Trebinja, K.N. /60/ iz Berkovića, P.M. /60/ iz Nevesinja, V.B. /58/ iz Nevesinja, Ć.B. /60/, P.M. /56/, iz Nevesinja, te za S.B. /52/ iz Bileće, te iz Banja Luke T.G. /50/ i R.A. /50/.

Županijska bolnica "Dr Safet Mujić" iz Mostara negirala je validnost medicinske dokumentacije za 15 korisnika prava, kojih nema u evidenciji liječenih pacijenata. Faksimili nekih od navedenih liječnika ne postoje, niti su ti liječnici ikada radili u toj ustanovi.

Riječ je o osobama čiji su inicijali P.Ž. /51/ iz Trebinja, P.M./56/ iz Nevesinja, P.D. /58/ iz Ljubinja, K.N. /60/ iz Berkovića, Č.M. /59/ iz Ljubinja, S.V. /60/ iz Trebinja, Š.D. /60/ iz Ljubinja, K.D. /57/ iz Bileće, K.S. /64/ iz Nevesinja, Ć.B. /60/ iz Berkovića, Š.M. /62/ iz Ljubinja, M.M. /58/ iz Ljubinja, K.Z. /60/ iz Bileće, Š.S. /60/ iz Ljubinja, i P.R. /56/ iz Trebinja.

Opredjeljenje Fonda MIO i Vlade Republike Srpske je nastavak otkrivanja svih koji su pravo na invalidsku mirovinu ostvarivali na nelegalan način, kao i njihovo procesuiranje.

vecernji list