Koncert Srednje glazbene škole Jakova Gotovca iz Novog Travnika u HNK Mostar

HNK Mostar, zločasta predstava, HNK, mala scena, HNK Mostar, predstava, HNK, kazalište, u godinama gladi, HNK Mostar, predstava, Kajališni sat, HNK Mostar, sezona, predstava, HNK Mostar, predstava, „Chick lit", HNK Mostar, predstava, HNK Mostar, štrajk, np mostar, HNK Mostar, predstava, HNK Mostar, np mostar, suradnja, Žepačka večer, HNK Mostar, kultura, Mostar, pedja bajović, HNK Mostar, HNK Mostar, audicija, HNK Mostar, HNK Mostar, Sve o ženama, Vanja i Sonja i Maša i još jedan, HNS, HNK Mostar, koncert, hns plus, josip mlakić, HNK Mostar, HNK Mostar, program, HNK Mostar, HNK Mostar, Festival Dani satire, HNK Mostar, HNK Mostar, pjesnikinja, HNK Mostar, hamlet

...u HNK Mostar bit će upriličen koncert Srednje glazbene škole Jakova Gotovca iz Novog Travnika, u ponedjeljak, 23.5. u 20h.
Srednja glazbena škola Jakova Gotovca iz Novog Travnika po prvi put će nastupiti pred mostarskom publikom i predstaviti svoja dostignuća u pomno odabranom i zanimljivom programu. Posjetitelji će tako imati priliku čuti Mješoviti zbor, kvartet harmonika, duo gitara kao i soliste.
Na ovogodišnjem 19. Federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe održanom u Livnu učenici ove škole postigli su odlične rezultate. Među više od tisuću učenika i devet srednjih škola na kom se predstavilo 17 zborova i 286 solista, Srednju glazbenu školu Jakova Gotovca predstavljao je 41 učenik i 8 profesora u kategorijama harmonika, gitara, klarinet,saksofon i zbor te su osvojili dvije prve, četiri druge i tri treće nagrade.

Prvu nagradu za zbor odnio je upravo Mješoviti zbor SGŠ Jakova Gotovca, kao i mlada saksofonistica Ivona Šiško, potom drugu nagradu tri polaznika harmonike i jedan klarineta, a treću nagradu polaznice gitare i harmonike.
Srednja glazbena škola Jakova Gotovca u Novom Travniku djeluje već 20 godina i kroz svoj dugogodišnji rad postala je sinonim glazbene umjetnosti u središnjoj Bosni a i šire. Mnoge manifestacije u središnjoj Bosni svojim su glazbenim umijećem upravo obogatili mladi talenti iz glazbene škole koji kroz sve ove godine na različitim natjecanjima diljem BiH, Republike Hrvatske i Srbije osvajaju nagrade i ostvaruju zapažene rezultate.

Iz Srednje glazbene škole ponosno ističu kako su mnogi njihovi učenici danas profesori u istoj školi kao i da je veliki broj učenika svoje školovanje nastavio na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu i Studiju glazbene umjetnosti pri Sveučilištu u Mostaru i Kreševu.

PROGRAM KONCERTA
1.
* Orlando di Lasso: O OCCHI MANZA MIA
* W.A. Mozart: AVE VERUM CORPUS
* M.Leontovič: ŠČEDRIK
* G.D.Weiss: THE LION SLEEPS TONIGHT
Izvodi : ZBOR SGŠ JAKOVA GOTOVCA
Pod ravnanjem prof. Josipa Popović
Glas.suradnja: Anita Lončarević,prof.
2.
T.Vidošić: SCHERZO
Izvodi: DOMAGOJ MARTINOVIĆ II.raz.,klarinet
Glas.suradnja:Andrijana Lončarević,prof.
Klasa: Kenan Toroman,prof.
3.
G.Hermosa: ANAN TANGO
Izvodi duo: IVONA ŠIŠKO IV.raz.saksofon i
EMIR FUŠKO III.raz.,harmonika
Klasa: Erik Marijanović i Emir Smajiš,prof.
4.
E.Granados: ORIENTAL (Španjolski ples br.2)
Izvodi duo gitara: BENJAMIN TURIĆ IV.raz. i
ŽIVAN KUZMANOVIĆ,PROF.
5.
W.Semyonov: UKRAINEN DUMKA
Izvodi: EMIR FUŠKO III.raz.,harmonika
Klasa: Emir Smajiš,prof.
6.
S.Rachmaninoff: PRELUDIJ op.23 br.5
Izvodi: ANA PETROVIĆ II.raz.glasovir
Klasa: Ivanka Vrhovac,prof.
7.
P.Iturralde: PEQUENA CZARDA
Izvodi: IVONA ŠIŠKO IV.raz.,saksofon
Glas.suradnja: Ivona Grebenar,prof.
Klasa : Erik Marijanović,prof.
8.
A.Piazzolla: FRACANAPA
Izvodi kvartet harmonika: EMIR FUŠKO I MARKO PLAVČIĆ III.raz. ,
MARIN VRHOVAC II. raz. i MATEJ ŠIMIĆ I.raz.
Klasa:Emir Smajiš,prof.

Ulaz na koncert je besplatan kao i na sve druge događaje u sklopu programa HNS PLUS.