Koncert orkestara i zbora europske komande Oružanih snaga SAD-a u Mostaru

ameri

...  održat će se, u petak, 18.5.2018. godine s početkom u 19:00 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH sa zadovoljstvom najavljuje posjet orkestra i zbora europskog zapovjedništva Oružanih snaga SAD-a. Od 1756. i vojnog orkestra iz doba Benjamina Franklina u Pennsylvaniji pa sve do danas, američki vojni orkestri zabavljali su trupe, ali i igrali važnu ulogu "glazbenih veleposlanika" Sjedinjenih Država.

Orkestar i zbor europskog zapovjedništva Oružanih snaga SAD-a, izvorno aktiviran 1940. godine, trenutno je treći po veličini orkestar i hor Vojske SAD-a, najveći izvan Sjedinjenih Država i primarni izvođački vojni ansambl u Europi.

Ovaj orkestar i zbor nastupa više od 200 puta svake godine, i do sada su nastupali u preko 20 zemalja, od Rusije do Irak.

Orkestar i zbor će nakon Mostara, nastupiti i u Sarajevu (21.5.) te u Banja Luci (22.5.), izvodeći numere svjetski poznatih zvijezda kao što su Rihanna, Michael Jackson i Bruno Mars. U Sarajevu i Banja Luci, vojni orkestar Oružanih snaga BiH nastupaće zajedno sa orkestrom i zborom europskog zapovjedništva Oružanih snaga SAD-a.

Ulaz je besplatan!