Kaznene prijave i iskapčanja s mreže za neracionalno trošenje vode

Mile Puljić

... neracionalan ili nelegalan način koristili vodu s gradskih crpilišta biti će podnesene kaznene prijave Općinskom sudu Mostar, potvrdio je Mile Puljić, direktor Vodovoda Mostar.

„Upućujemo apel građanima da racionaliziraju potrošnju vode. Kao posljedica iznimno visokih temperatura javlja se drastični pad izdašnosti rijeke Radobolje. Na području cijeloga grada je smanjen protok na vodocrpilištima. Zbog toga molimo građane da savjesno i racionalno troše pitku vodu. Mi u Vodovodu još ne razmišljamo o redukcijama. Situacija jeste ozbiljna ali nije alarmantna tako da moguće redukcije još nisu opcija", kazao je Puljić.

Problemi u opskrbi vodom su najizraženiji u naseljima oko grada.

„U prigradskim naseljima bilježimo i najveću potrošnju vode i to zbog neracionalne i nesavjesne potrošnje. Nekontrolirano se zalijevaju zelene površine i pune bazeni. Sve to otežava rad našega sustava koji je ionako opterećen vremenskim neprilikama", kazao je Puljić.

Onima koje ljudi iz Vodovoda zateknu u neracionalnoj potrošnju slijedi iskapčanje s vodovodne mreže. Puljić zbog toga moli građane da potrošnju pitke vode svedu na njezinu osnovnu namjenu.

„Ako se to ne dogodi biti ćemo prisiljeni poduzeti sve mjere koje nam zakonski pripadaju. Tu ubrajamo i prisilna ograničenja i obustave. Učiniti ćemo sve da održimo koliko toliko normalan sustav vodoopskrbe u gradu", kazao je Puljić.

Dnevni list