Katarina Zovko Ištuk: Najveću inspiraciju nalazim u našoj prelijepoj Hercegovini

Katarina Zovko Ištuk
Sada je vrijeme da mi predstavimo Katarinu, i evo što ona kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Za početak hoćete li se predstaviti široj javnosti. Tko je Katarina Zovko Ištuk?

"Katarina Zovko Ištuk je prvenstveno supruga i majka, a potom umjetnica. U sferama umjetnosti, na prvom mjestu je poezija a potom slikarstvo".

Posljednjih godina uživamo u Vašim pjesmama koje objavljujemo na portalu. Kada ste u sebi otkrili taj dar za pisanje?

"Dar za pisanjem se pojavljuje u ranim srednjoškolskim danima, kada dolaze i prve ljubavi i zaljubljivanja, tako su se počele rađati i moje prve pjesme, naravno isključivo ljubavnog karaktera".

Iza Vas je i uspješna zbirka pjesama. Namjeravate li izdati novu s obzirom na to da ste napisali zaista veliki broj prekrasnih pjesama?

"Da moja prva zbirka pjesama, "Kako lijepo istina stoji", koja je tiskana prije četiri godine, za koju s ponosom mogu reći da je dospjela u čak sedamnaest zemalja širom svijeta. Drugu zbirku pjesama imam već odavno spremnu i trebala je izaći početkom ove godine, al zbog mojih iznenadnih zdravstvenih problema, prioritet je bilo moje liječenje, za koje se nadam da se privodi kraju i nova zbirka će odmah ići u obradu".

Kada bi morali izabrati, možete li nam reći koja Vam je najdraža pjesma?

"Najdraža pjesma .... E to je jako teško pitanje. Sve moje pjesme su mi drage, ima ih mnogo i ne mogu se sad opredijeliti za neku posebnu".

Kome u biti posvećujete svoje pjesme?

"Gotovo svaka moja pjesma je ciljano napisana, svaka od njih ima nekakvu poruku. Pišem za moje drage koje neizmjerno volim, pratim pobijede i uspjehe sportaša, mnogo pjesama posvetila sam ovom našem podneblju, u cijelosti pišem za sve moje drage čitatelje".

Gdje nalazite inspiraciju za pisanje?

"Najveću inspiraciju nalazim u našoj prelijepoj Hercegovini, tu imam puninu svoje pjesničke duše".

Naši čitatelji i u budućnosti očekuju Vaše pjesme, pa se nadamo da ćete nastaviti s pisanjem?

"Svakako da moje pero neće presušiti, pisat ću sve dok mi dragi Bog bude darivao ovaj talent. Pjesma je nešto što se u čovjeku ne može lako ugasiti, tako da ću i dalje stihove dijeliti sa svojim dragima" .

Za kraj može li neka poruka našim čitateljima?

"Na kraju mogu se zahvaliti Vama, što vjerno pratite moj rad, zahvaljujem se svim čitateljima i ljudima koji mi se javljaju i daju veliku podršku. To mi daje veliku zadaću da i dalje neumorno pišem".

HERCEGOVINA.info