Josip Muselimović otišao sa čela Matice hrvatske Mostar

Na izbornoj skupštini te kulturne institucije, održane u ponedjeljak naveče, njegovu dužnosti preuzela je Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru.
„Ovo je velika čast, ali, u istom trenutku, i obaveza, koju ću nadam se ispuniti do kraja na dužnosti koja mi je povjerena", kazala je novoizabrana predsjednica, izrazivši zadovoljstvo što su joj članovi Matice hrvatske ukazali povjerenje.

Dodala je kako su joj namjere da se uspješno nastavi održavanje manifestacije „Mostarsko proljeće", te niz drugih događaja.

Dojučerašnji predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović kazao je mu je bila čast voditi Maticu, dovodeći u Mostar vrhunske muzičare i kulturne umjetnike.

„Nadam se da će moja nasljednica nastaviti uspješan put Matice s manje ili više poteškoća koje donosi vrijeme i općenito situacija u kojoj djelujemo!, kazao je Muselimović.

Osvrćući se na protekla četiri mandata na čelu Matice, kazao je kako je ponosan na ostvarene rezultate, posebno istakavši afirmaciju časopisa „Motrišta" i „Savremena pitanja", kao afirmaciju međunarodne kulturne manifestacije „Mostarsko proljeće".

„Uprkos ozbiljnim problemima, afirmisali smo Međunarodnu kulturnu manifestaciju, koja je stala uz bok najvećih svjetskih kulturnih manifestacija i koja je postala punopravni član Saveza evropskih festivala. Uz nesebičnu podršku maestra Vjekoslava Šuteja, Miljenka Puljića, Ivice Šarića, Renata Švorinića, Angele Petrović, Milana Štrljića i Darka Brleka, članova Festivalskog vijeća, grad Mostar pozicionirali smo na ravan navedenih svjetskih kulturnih metropola", kazao je Muselimović, napomenuvši kako su za proteklih petnaest godina poklonili gradu i regiji oko 500 velikih kulturnih događaja: desetak opernih i operetnih predstava, te pedesetak najznačajnijih dramskih predstava.

Fena