FOTO  Japanska vlada dodijelila grant za obnovu SC Kantarevac

japan, Mostar, kantarevac, Ljubo Bešlić
Riječ je o sredstvima koje je Vlada Japana dodijelila za "Projekt obnove sportskog centra u Mostaru za pomirenje u zajednici kroz promociju sporta".
Sredstva će biti utrošena za izgradnju novog objekta površine 250 četvornih metara, novog nogometnog terena površine 1 780 četvornih metara s umjetnom podlogom, a dio sredstava bit će za ugradnju nove rasvjete nogometnog terena.
Nakon što prođu sve natječajne procedure, rekonstrukcija Centra trebala bi trajati oko četiri mjeseca.
Japanski veleposlanik u BiH Yamazaki kazao je kako ideja o ovom projektu datira iz veljače 2014. godine kada je bivši kapetan nogometne reprezentacije Japana Tsuneyasu Miyamoto prvi put posjetio Mostar kako bi razgovarao o mogućnosti osnivanja nogometne akademije koja bi promovirala nogomet ne samo kao sport već kao edukacijsko sredstvo koje promovira integraciju i interkulturni dijalog među mladima u Mostaru.
- Ova projektna ideja razrađena je u tijesnoj suradnji s Gradom Mostarom, Sportskim savezom Grada Mostara i Fondacijom "Mali most" - kazao je Yamazaki, naglasivši kako je sport univerzalni jezik koji spaja ljude bez obzira na njihovo podrijetlo ili pripadnost i vjerujem da će Kantarevac ponovno postati mjesto susreta mladih s obje strane Neretve.
- Sportski centar Kantarevac treba biti spona za mlade ljude i za bolju budućnost Mostara. Ovaj projekt nije samo puko fizičko rekonstruiranje, nego projekt koji će u Mostaru trajati duže vremensko razdoblje. Kantarevac je bio kultni centar sporta Grada Mostara i vjerujem da će to i ostati i u budućnosti - kazao je Bešlić.
Istaknuo je kako je Vlada Japana pomagala i do sada važne projekte za integriranje Grada Mostara na čemu im je izrazio iznimnu zahvalnost kao i na sredstvima za rekonstruiranje
Kantarevca.
Po riječima člana Fondacije "Mali most" i bivšeg kapetana japanske reprezentacije Tsuneyasua Miyamota, sport je univerzalan jezik koji ima moć spajati ljude bez obzira na njihovu kulturološku, religijsku ili etničku pripadnost.
- Istodobno sport je izvrsno odgojno obrazovno sredstvo koje nas uči važnim životnim vrijednostima poput fair playa, međusobnog poštovanja i timskog rada - kazao je Miyamoto i zahvalio svima koji su podržali ovaj projekt.