Izgradnja golf terena i etno sela?

izgradnja golf terena, bijelo polje

Projekt bi bio od višemilijunske vrijednosti i predstavljao bi jedno od najvećih stranih ulaganja na ovim područjima. Trenutačno tvrtka radi na imovinskim pokazateljima, odnosno nagodbama s vlasnicima zemljišta, budući da je dobar dio zemljišta u privatnom vlasništvu. Salem Bubalo, ravnatelj Zavoda za prostorno planiranje grada Mostara, ističe kako su ostvarene nagodbe s fizičkim osobama oko preuzimanja dijela zemljišta i dogovorene visine cijena.

Odobren plan

Gradsko vijeće je na jednom od prošlih saziva odobrilo regulacijski plan za izradu ovog kompleksa. Plan je ugledao zeleno svjetlo i usvojen je na vijeću te objavljen u Službenom glasniku Grada Mostara. Izgradnja golf terena predviđena je na sjevernom području grada Mostara, na lokaciji Željuša uz Hidroelektranu Mostar. Budući da se radi o izuzetno velikoj svoti novca, još nije utvrđeno koliko će novca biti utrošeno u ovaj projekt. "Prilikom realizacije projekta zaposlilo bi se oko tisuću ljudi, samim tim poboljšao bi se donekle standard života", ističe Bubalo.

Svjetska destinacija

Radi se o velikom projektu koji će biti od važnog značaja za Grad Mostar jer će se na ovaj način otvoriti veliki broj radnih mjesta, a i sama ponuda grada bit će obogaćena i podignuta na višu razinu. "Ovo će biti jedna od svjetskih destinacija koja će imati više od 18 golf rupa, ogromne smještajne kapacitete, urbane vile, a predviđena je i izgradnja etno sela", kazao je Bubalo. Investitor projekta se osjeća odgovornim prema sredstvima koje namjerava uložiti. Bubalo kaže da iz tog razloga traže da se uspostavi pravna, ali i svaka druga sigurnost prije nego li se krene s realizacijom projekta. Prvi uvjet, koji se odnosio na uspostavljanje automatske navigacije u mostarskoj zračnoj luci, je ispunjen. Jedan od primarnih ciljeva izgradnje golf terena je razvoj golf turizma na ovim područjima, što bi Mostaru i okolici značilo još jedan veliki plus u turističkoj ponudi grada i cijele županije.

Dnevni list