Izaslanstvo Mostarskog sveučilišta razgovaralo s premijerom Borasom

Srećko Boras, studenti, bolonjski sustav

Tijekom susreta  bilo je riječi o problematici oko izdavanja diploma za oko tisuću studenata Sveučilišta koji su studirali prema pravilima bolonjskog procesa i stekli zvanje prvostupnika.

Rektor Majstorović upoznao je premijera Borasa s činjenicom da već 18 mjeseci nije moguće izdavati diplome prvostupnika jer Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a nije donijelo Pravilnik o formi i sadržaju diplome.

Također, podsjetio je kako zbog neizdavanja diploma nije moguće daljnje školovanje prvostupnika niti njihovo zapošljavanje.

Premijer Boras kazao je kako je upoznat s tim problemom te da će poduzeti sve potrebne korake kako bi se u što skorije vrijeme riješio, a tim više što su završene sve proceduralne radnje za donošenje Pravilnika o formi i sadržaju diplome.

U izaslanstvu mostarskog Sveučilišta, uz rektora Majstorovića bili su i dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Zoran Primorac, dekan Fakulteta zdravstvenih studija Mladen Mimica i glavni tajnik Sveučilišta Marinko Jurilj.

Goste je zajedno s premijerom Borasom primio i predstojnik Ureda za zakonodavstvo HNŽ-a Jure Jerkić i pomoćnik ministra za visoko obrazovanje Často Čuljak, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

ABCportal.info