FOTO   Izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora sastalo se s izaslanstvom Vlade Republike Hrvatske

dr. Dragan Čović, Andrej Plenković

...uz članove Predsjedništva HNS-a i predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr. sc. Andrej Plenković sa izaslanstvom.

Predsjednik HNS-a i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović zahvalio se premijeru Vlade RH Andreju Plenkoviću na podršci koju iskazuju Bosni i Hercegovini na njenom europskom putu.

Na sastanku je razgovarano o svim otvorenim pitanjima koje imaju Hrvati u Bosni i Hercegovini, prije svega o promjeni Izbornog zakona u BiH, europskom putu BiH i odluke suda u Strazbourgu koja sugerira vrlo jasno da se riješi pitanje izbora članova Predsjedništva BiH i odlučivanje u Domu naroda.

Članovi Predsjedništva HNS-a još su jednom precizno potvrdili da predstavnici politike koja se vodi u ime hrvatskoga naroda, i kroz Hrvatski narodni sabor, opredjeljeni isključivo za euroatlantski put Bosne i Hercegovine i da tu nema nikakvih dvojbi, a upravo su Hrvati predvodnici toga puta u BiH. Također je izraženo uvjerenje kako će BiH dоbiti stаtus kаndidаtа zа članstvo u EU do kraja ove godine.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izrazio je spremnost Republike Hrvatske da nastavi pružati svu potrebnu potporu BiH u procesu eurointegracija. Naglasio je da Hrvatska očekuje hitno donošenje novog izbornog zakona koji će jamčiti ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH.