Ivanišević i McEnroe dolaze u Mostar?!

Humanitarna akcija, Goran Ivanišević, Davis cup, tenis, Međugorje, Goran Ivanišević, Marin Čilić, Goran Ivanišević, UAE Royals, Međunarodna teniska premijer liga, tenis, tenis, Goran Ivanišević, povijest, Goran Ivanišević, tenis, Goran Ivanišević, tenis, Goran Ivanišević, Kuća slavnih
Postoje realne šanse da se održi jedan ovakav meč i na jesen u Mostaru, koji bi, naravno, isto bio humanitarnog karaktera, potvrdio nam je Martin Raguž, predsjednik TK Mostar i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, navodeći da je nakon teniskog meča u Dubrovniku razgovarao s McEnroom i Ivaniševićem o ovoj inicijativi.
Humanitarna akcija


- Humanitarni meč svjetskih legendi tenisa održan je u Dubrovniku u najljepšem ambijentu na svijetu, pred više tisuća gledatelja koji su platili ulaznicu najmanje 1000 kuna da bi pomogli bolnici u Dubrovniku i djeci s posebnim potrebama, kaže Raguž. On dodaje da je, osim dimenzije koja je zaista bila humanitarna i koja je posebno pozdravljena, činjenica da je na ovaj način napravljena najbolja promidžba Dubrovnika, Hrvatske i uopće ovog dijela Europe.
- Mogu reći da postoji realna mogućnost da se jedna slična humanitarna akcija organizira i u Mostaru”, kazao je Raguž. Inače, na humanitarnom mečom u Dubrovniku Ivanišević i McEnroe prikupili oko milijun kuna za dubrovačku bolnicu, a Raguž ističe da treba razmisliti kome bi takva pomoć bila najpotrebnija, odnosno za čiju pomoć bi išao novac od spektakla u Mostaru.

Odličan ambijent


Naime, po završetku teniskog meča u Dubrovniku okupljenima su se obratili sudionici John McEnroe i Goran Ivanišević, kojima su uručeni prigodni pokloni, statue dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha. Nikada prije u takvom ambijentu McEnroe i Ivanišević nisu igrali tenis. Niti se pamti u svijetu tenisa sličan događaj.
Marijana Vlahinić, 15-godišnja tenisačica iz Dubrovnika, koja je protekle nedjelje osvojila juniorski ITF-ov turnir u Danskoj, bacanjem je novčića odredila tko će prvi servirati. U ulozi suca bio je Marijan Pančevski, međunarodni teniski sudac iz Dubrovnika, stari poznanik Ivaniševića i McEnroea, koji je s najboljim hrvatskim tenisačem svih vremena i došao na ideju o organizaciji samog susreta.
U povijesnom teniskom susretu pobijedio je Ivanišević s 2:1 u setovima.

Piše: A. B./dnevni list