Internacionalna privatna gimnazija Mostar donirala Dompesov projekt

Mostar, studentski dom, Mostar, studentski dom, studentski dom, fra Iko Skoko, Mostar, Mostar, Dompes , studentski dom, Dompes , humane zvijezde, Vatreni, Dompes , Mostar, Dompes , donacija

 Dom će biti namijenjen za 150 studenata, a u sklopu njega će biti i pučka kuhinja. Začetnik akcije i voditelj projekta je sveučilišni profesor fra Iko Skoko.
Projekt se financira isključivo dobrovoljnim donacijama tvrtki i pojedinaca. Među brojnim donatorima je i Internacionalna privatna gimnazija Mostar koja je svojom donacijom od 1000 KM uvelike pomogla ostvarivanju ovog projekta.
IPG Mostar ovo nije prvi put da sudjeluju u humanitarnim akcijama.

„Redovito, svake godine, za svoj Svečani božićni domjenak, pravimo humanitarnu akciju kojom naši učenici, profesori i roditelji daruju one koji su u potrebi (Dompes, Egipatsko selo, Osnovna i srednja škola za djecu s posebnim potrebama, Otvorena mreža BiH, nemoćne obitelji i pojedinci...) Darivanje potrebitih najljepši je način iskazivanja ljubavi prema bližnjima, a ujedno i način na koji odgajamo mlađe naraštaje. Vođeni izrekom: "Dobrota u riječima stvara povjerenje; dobrota u mislima stvara dubinu; dobrota u davanju stvara ljubav", potičemo mlade na vrijednosti koje su neprolazne."

Humanitarna utakmica u kojoj su sudjelovali naše brojne poznate osobe odigrana je 20. travnja na stadionu Pod Bijelim Brijegom te je značajno doprinijela napretku u realizaciji projekta.

Na pitanje što žele poručiti onima koji još nisu donirali akciju, iz IPG-a kažu:
„Želja nam je potaknuti sve ljude dobre volje da pruže ruku prijateljstva svakomu komu je ona potrebna. Naše malo nekome znači jako puno."

Ivan Renić