I Mostar ustaje protiv nasilja nad ženama

Mostar, žene
...djevojkama i djevojčicama nastavlja se treću godinu za redom u Mostaru 14. veljače.

Vijeće mladih Grada Mostara, Žena BiH i Podružnica psihologa Hercegovina uz podršku aktivistica za ženska prava nositelji su ove kampanje, a u sklopu koje će se 14. veljače u 11 h održati javna tribina u Nansen dijalog centru, u 14 h ples na Španjolskom trgu, te u 18 h ples tržnom centru Mepas Mall.

"One Billion Rising - inicijativa koju je pokrenuo aktivistički pokret V-day predvođen aktivistkinjom Evom Ensler, kao poziv na akciju i odgovor na užasavajuću statistiku po kojoj je svaka treća žena u svijetu pretučena ili silovana.

Širom svijeta milijarda muškarca i žena će plesnom revolucijom ustati protiv nepravde koju trpe žene, te dati podršku svim ženama, djevojkama i djevojčicama svijeta u borbi protiv nasilja.

Ova kampanja je način da se skrene pažnja na ovaj gorući problem, te da se svijetu pokaže snaga zajedničke borbe, odlučnosti i solidarnosti.

I ove godine pomoći će nam naši plesni klubovi : PS Flash Mostar, PS B-dance, Plesni studio MO-Stars, ŠPK Zrinjski, Erigo, Mostarske mažuretkinje, Plesni centar ProDance.

1 od 3 žene na planeti će biti silovana ili pretučena u njezinu životu

1 milijarda žena koje proživljavaju nasilje je zločin.

1 milijarda žena koje plešu je revolucija!", navode iz kampanje.