FOTO  Hvidra Mostar na malonogometnom turniru u Bogdanovcima

hvidra mostar, HVIDRA

Za Hvidru Mostar koja je nastupila u revijalnom susretu protiv izabranika domaćeg sastava nastupili su : Željko Mikulić, Željko Zadro, Davor Vladić, Tihomir Sušac, Viktor Mikulić, Marko Zovko, Marko Azinović i Vlado Križanac.Sa klupe je vodio momčad predsjednik udruge Miro Šunjić.

U dosta zanimljivoj utakmici koja se igrala na travnatom terenu NK Croatie "Ivan Barun", u sustavu igrača 5+1,uz svjetlost munja, naleta kiše i ostalih vremenskih nepogoda utakmica je završila miroljubivo, mada su obje momčadi željele doći do pobjede, na kraju je ostalo 1:1, a pogodak za Hvidru je postigao Vlado Križanac.

Zanimljivost vezana za ovaj turnir je i ta,da tradicionalno revijalnu utakmicu odigraju momčadi Šokci i Došle. Šokci su sastavljeni od autohtonih Hrvata a Došle uglavnom od doseljenika pretežno iz Hercegovine, od kojih bih izdvojio prezimena : Prce, Prkačin, Marić, Lovrić, Barun, Raguž i Popović.

Ipak, što je najbitnije od svega navedenog, za ovu populaciju je ono treće poluvrijeme, kada smo se s nogometnog terena preselili u Hrvatski dom Bogdanovci.Zvuk tamburica, bogata trpeza, ljubazno osoblje, pjesma i ugodna atmosfera, Nas je uvela u kasne noćne sate. Noć i jutro smo proveli u pansionu "Nada" u vlasništvu Ivice i Nade Pravdić a nalazi se u mjestu Lužac. Tu smo se oprostili od naših domaćina i nastavili put Vukovara i obilaska memorijalnog centra iz domovinskog rata. U obilasku i razgledaju centra te odslušanog stručnog predavanja brigadira Ćavara, put smo usmjerili prema memorijalnom groblju i muzeju Ovčara, gdje smo također odslušali sat povijesti iz domovinskog rata.

Na kraju našeg obilaska i boravka u ovom dijelu Slavonije srdačno se zahvaljujemo svima a posebno čovjeku koji Nam je bio non-stop na usluzi Vladi Prci i načelniku Marku Barunu. U mjesecu kolovozu slijedi uzvratni susret u Mostaru koji Nas uistinu raduje.