FOTO  HVIDRA grada Mostara za Božić dobila vrijednu donaciju

HVIDRA, Mostar, donacija
Zahvaljujući Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH, koja je u okviru božićnih humanitarnih akcija prikupila sredstva za obnovu prostorija hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata HVO Mostar, članovi HVIDRE od početka naredne godine moći će boraviti u prostorijama ugodnim za rad i boravak.
Stari otvori koji su „krasili" našu zgradu, bit će prošlost, zamijeniti će ih novi termoizolacijski, zadovoljno govore članovi Udruge.
„Bez pomoći HDZ-a iz Domovine i HDZ-a iz iseljeništva, naš projekt renoviranja prostorija HVIDRE ne bismo mogli u potpunosti realizirati, stoga im veliko hvala u ime svih članova naše Udruge" - ističe predsjednik HVIDRE grada Mostara Miro Šunjić.
Današnji svečani prijem u uredima HVIDRE, bio je posvećen zahvali svima onima koji su učestvovali u ovoj akciji. Zahvalnice su uručene gospodi iz hrvatskog iseljeništva koji su inicijativu tajništva za iseljeništvo HDZ BiH odmah prihvatili i donirali dio potrebnih sredstava. Zahvalnicu u ime HDZ Romanske Švicarske primio je njezin predsjednik gosp. Marin Smiljanjić, u ime HDZ Sjeverne Rajne i Westfalije predsjednik mladeži gosp. Marijo Primorac te u ime HSK glavni tajnik gosp. Vinko Sabljo koji na žalost nije mogao prisustvovati današnjem prijemu ali će mu zahvalnica, putem naših iseljenika, biti uredno uručena.
„Najveće zasluge za realizaciju ovog projekta pripadaju članovima HDZ BiH koji su osmislili ovaj projekt i mnogo svoga slobodnoga vremena posvetili radu na njegovoj realizaciji: gospodinu Niki Marušiću, tajniku za iseljeništvo HDZ BiH, Damiru Džebi, predsjedniku GO HDZ BiH i naravno našem premijeru dr. Nevenku Hercegu koji je od početka svog mandata počeo dijeliti s nama sve naše probleme i koji je nas invalide HVO-a stavio kao jedan od prioriteta u svom radu" - naglasio je Miro Šunjić.
Nakon službenog dijela sastanka, članovi predsjedništva HVIDRE upoznali su posjetitelje sa stanjem u kojem se nalaze ratni vojni invalidi HVO te im prenijeli najvažnije informacije o rješavanju problema koji su ocijenjeni najhitnijima.
Premijer vlade HNŽ Nevenko Herceg, koji se ispričao što nije mogao doći, uputio je pozdravnu poruku nazočnima na skupu u kojoj je između ostalog istaknuo: „Naša je želja, moja je želja kao premijera HNŽ, da u svakom pogledu pomognemo invalidima HVO-a, kako kroz ovakve projekte tako i političkom potporom." Najavio je da će HDZ BiH i njegova Vlada na tom planu nastaviti raditi "punim tempom" i izvijestio nazočne predstavnike udruge o dosad poduzetim potezima, koje su oni podržali.
Predsjednik GO HDZ BiH Damir Džeba u izjavi za medije je rekao: Činimo sve da sadašnja Vlada FBiH zajamči egzistencijalnu sigurnost invalida HVO-a te da se prestane s famoznim prevođenjem statusa branitelja (reviziji), jer je to, zapravo zadiranje u njihova stečena prava. Paralelno s tim naša stranka i sestrinske koordinacije HDZ u svijetu biti će servis našim braniteljima.

"O hrvatskom zajedništvu povijest se počela davno pisati, kako u Domovini, tako i u iseljeništvu", naveo je Niko Marušić ističući kako i sada želi poslati tu poruku s današnjeg susreta u Mostaru, upriličenog u Udruzi ratnih vojnih invalida HVO-a na kojem je hrvatsko iseljeništvo mostarskoj HVIDRI, hrvatskim braniteljima i svim Hrvatima u Domovini jasno poručilo da ih nikad neće zaboraviti.