Humanitarna prodajna izložba likovnih radova za sirotište Bl. Alojzija Stepinca na Haitiju

humanitarna izložba - troplet
HKZ Troplet već godinama surađuje sa SŠLU Gabrijel Jurkić nastojeći promovirati ovu lijepu umjetnost i mlade talentirane likovne umjetnike. Oni svake godine naprave radove na određenu temu te se priredi izložba uradaka, kako bi se šira javnost upoznala s stvaralaštvom mladih umjetnika. Ove godine tema je „Božje milosrđe" a izložba se organizira u okviru Tropletovih dana kulture 2016.

Za razliku od prošlih godina, pored umjetničkog, ovogodišnja izložba će biti humanitarno-prodajnog karaktera a sav prihod dobiven prodajom poslat će se sirotištu hrvatskih sestara „Blaženi Alojzije Stepinac" u Port-au-Princeu, na Haitiju.

Među časnim sestrama je i sestra Ana Uložnik iz Rame preko koje je i uspostavljen kontakt, te je odatle i potekla ideja o humanitarnoj akciji. Inače, Haiti je najsiromašnija zemlja zapadne hemisfere. Uz to, 2010. godine Haiti je stravično stradao u katastrofalnom potresu. A nedavno, kad su se koliko-toliko oporavili, pogodio ih je uragan koji je ponovo opustošio cijelu zemlju pri čemu je poginulo više od 800 ljudi.

Kupnjom likovnog rada pomozite napaćenom narodu Haitija i učinite djelo milosrđa na koncu Svete godine milosrđa, jer kako kaže s. Ana „Ima li veće sreće nego učiniti i drugog sretnijim".

Ne ljubimo riječju i jezikom, već djelom i istinom (1 Iv 3,18)
UO HKZ TROPLET