HT Eronet zlatni sponzor Mediteran film festivala

„Nama u HT Eronetu je čast što ove godine kao zlatni tj. glavni sponzor možemo podržati Mediteran film festival. Naša suradnja traje godinama, ali ipak je vrhunac svake suradnje ovakav vid sponzorstva. Vjerujem da će i ovogodišnji 13. Mediteran film festival biti u svakom slučaju, kako i organizacijski tako i sadržajno, odličan i da će privući veliki broj autora i ljubitelja filma.", rekao je Galić dodajući da će HT Eronet i dalje biti uz ovaj festival u nadi još bolje suradnje i partnerstva.

Topić je u ime organizatora zahvalio HT Eronetu što podržava filmske festivale, pa tako i ovaj festival. „Na ovogodišnjem festivalu bit će prikazano ukupno 40 filmova, a 23 će biti u konkurenciji za nagradu 'Kristalni projektor - Grand prix'. Sedam filmova bit će prikazano u pretprogramu, a ove godine imat ćemo i program kratkih igranih filmova 'kratki, povratak kući'. Festival ćemo otvoriti dokumentarnim filmom Đure Gavrana 'Veliki dan', a zatvoriti igranim filmom izvan konkurencije 'Sonja i bik' redateljice Vlatke Vorkapić, u kojem glumi i naš Goran Bogdan".

Ove godine posjetitelji festivala moći će sudjelovati u mnogim nagradnim igrama i kvizovima, a HT Eronet i MFF će nagradit i publiku. Naime, svi posjetitelji će imati mogućnost ocijeniti filmove te time odlučiti tko će biti dobitnik nagrade publike. Jednog od najsretnijih posjetitelja HT Eronet će nagraditi vrijednim mobitelom Nokia 808 PureView s kamerom od 41 Mpix.

MFF je i najstariji festival dokumentarnog filma u regiji obzirom da se na njemu natječu isključivo dokumentarni filmovi, a i veći dio popratnog programa baziran je na dokumentarcima. Jedan je od rijetkih festivala koji novčano nagrađuje pobjednike festivala te im na taj način pomaže u ostvarivanju novih filmskih projekata.