HT Eronet i ove godine generalni sponzor Mostarskog proljeća – Dana Matice hrvatske

„Suradnja HT Eroneta i Matice hrvatske traje jako dugo, ali ipak kruna naše suradnje je naša podrška projektu Mostarskog proljeća, u vidu generalnog sponzorstva i to četiri godine zaredom. Nema nimalo dvojbe da je ova manifestacija, koju ove godine očekujemo 14. put, postala jedan od sinonima grada na Neretvi i zbiljski se pitam koliko bi naša kultura bila siromašnija da nije Dana Matice hrvatske. Zato, kako bi Mostar i cijela regija mogli ugostiti mnoga svjetska umjetnička imena, potrebna je i pomoć gospodarstvenika. Svi, koliko je u našoj mogućnosti, na neki način pomažemo razvoju društvene zajednice, ali bez imalo skromnosti mogu reći kako HT Eronet u tome prednjači. Na taj način želimo biti dodatan primjer i ostalima.", kazao je Prlić.

Muselimović je zahvalio Prliću i HT Eronetu na podršci koja ima poseban značaj. „Da nije ovog sponzorstva moram reći da bi bio upitan početak ovogodišnje manifestacije, a to bi bila velika šteta. No ipak i pored svih problema Mostar će ponovno biti kulturno središte Bosne i Hercegovine, ali i regije i uvjeren sam da će i ovogodišnja manifestacija biti verificirana na najvećoj razini", rekao je Muselimović dodajući kako je otvaranja ove godine posebno jer počinje otkrivanjem spomenika i parka nobelovaca u Mostaru.

Dr. Žana Mrkonjić predstavila je u ime Matice hrvatske ovogodišnji program kojeg čini 30 različitih sadržaja. „Nakon otvaranja parka nobelovaca, svečanost nastavljamo u mostarskom hramu kulture, Kosači, gdje će biti održana samo otvaranje ovogodišnje manifestacije, uz večer dalmatinskih klapa, a koja je posvećena Ljubi Stipišiću Delmati. Kazala je kako će ovogodišnje Mostarsko proljeće otvoriti predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, a očekuje se dolazak i predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.