Hrvatski branitelji Mostara: Nećemo dopustiti da sljedbenici komunističkih privilegija iz prošlog sustava ponovno dođu na svoje

Postojavanje postrojba HVO-a.

...Gradske uprave Mostar, s ciljem prikupljanja potpisa za akciju „Mostar bez fašizma", upalo nam je u oči spominjanje imena blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Ne želeći previše ulaziti u činjenice tko odobrava registraciju ovakvih organizacija, tko ih financira i tko im omogućuje provođenje ovakvih aktivnosti, želimo pozvati Hrvate i Hrvatice, i ostale samosvjesne i intelektualno prosvijećene građane grada Mostara da se ne odazivaju ovakvim ideološki i nacionalno obojenim antihrvatskim prosvjednim skupovima, organiziranim od strane onih koji očito nemaju uvid ni spoznaju o nekim činjenicama iz ne tako davne prošlosti i koji, vjerojatno, iz pukog neznanja i ideološke ostrašćenosti stavljaju blaženog kardinala Alojzija Stepinca u red ratnih zločinaca/fašista i bore se da jedna od ulica grada Mostara ne nosi ime jednog od najvećih hrvatskih mučenika i svetaca.

Za sve one neupućene, blaženi kardinal Alojzije Stepinac je svetac i mučenik kojeg je veliki Papa Ivan Pavao II. proglasio blaženim upravo zbog svih onih dobrih djela koje je učinio za svog života. Blaženi kardinal Alojzije Stepinac je i prva žrtva montiranog procesa koji su vodili komunistički diktatori, koje je osudila Europska unija, i koja je zatražila da se, u onim zemljama koje žele uhvatiti korak s civiliziranim zemljama i koje odbacuju svaki totalitarizam i fašizam, uklone svi simboli iz totalitarnih režima. Mi, hrvatski branitelji grada Mostara, koji smo najzaslužniji za rušenje komunističke Jugoslavije, Jugoslavenske narodne armije i Komunističke partije u gradu Mostaru nećemo više nikome nikada dopustiti uspostavljanje diktature antikršćanske ideologije, prijekih sudova, montiranih procesa, a posebice nećemo dopustiti da sljedbenici komunističkih privilegija iz prošlog sustava ponovno dođu na svoje. Namjera Antifašističke akcije grada Mostara je zastarjela, nije dobronamjerna, izvan je konteksta vremena i prostora, i kao takvu je u potpunosti odbacujemo.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA