Hrvatska kulturna zajednica Troplet: Studentski utorak

Troplet, Tropletovi dani kulture, Izložba, Troplet, Natječaj, Troplet, studenti, utorak, Uskrs, čestitka, Troplet, Troplet, dan sjećanja, Troplet, neradni dani, priopćenje, Troplet, Natječaj, Troplet, Natječaj, Troplet, režim, dan, Troplet, neradni dani, FBIH, Troplet, godina, ujedinjeni narodi, Troplet, Natječaj, Troplet, Tropletovi dani kulture, Troplet, zbornik, Mostar, Troplet, Tropletovi dani kulture, koncert, Troplet, jezik, Troplet, Natječaj, javni natječaj
Povjerenstvo je odlučilo kako slijedi:

- da se svakog utorka slavi sv. misa s homilijom za studente u crkvi sv. Tome Apostola u Mostaru koju pripremaju studenti (liturgijska čitanja i pjevanje);

- da svakog prvog utorka u mjesecu bude predavanje (tribina) na okvirnu temu „Muško i žensko stvori ih";

- da svakog trećeg utorka u mjesecu bude nešto od sljedećih sadržaja: grupni rad (radionice), klanjanje, grupno i zborno pjevanje, „okrugli stol" na okvirnu temu koju bi vodili sami studenti, film, prezentacija i druge korisne stvari. Poslije ovih susreta predviđeno je i druženje uz kavu i piće.

Prva sv. misa za studente slavljena je u utorak, 28. 1. 2014. Na blagdan sv. Tome Akvinskoga (najvećeg intelektualca među svecima i sveca među intelektualcima).

Prvo predavanje (koje će biti i okvirna tema za sva druga predavanja): „Muško i žensko stvori ih" (Post 1,27) održao je don Krešo Puljić, 4. 2. 2014., pred više od stotinu studenata.

Na treći utorak u veljači prikazan je film „Ljubav bez žaljenja", svjedočanstvo dvoje zaručnika o čistoći predbračne ljubavi koja priprema pravi i sretan brak. Osamdesetak studenata oduševilo se ovim filmom.

Danas, u utorak, 4. 3. 2014. h slavi se sv. misa za studente, a predavanje u 18,30 h održat će don Krešo Puljić na temu: „Zašto pucaju veze"? Predavač će im približiti, po uzoru na Božju ljubav prema nama, što je to cjelovita ljubav koja ide prema braku i što je to lažna ljubav koja vodi prema mraku (i u braku).

Pozivamo sve studente i mlade koji nam se žele pridružiti i vlastitim sudjelovanjem obogatiti ovu našu inicijativu da pohode neki od predviđenih programa, te aktivnim sudjelovanjem doprinesu širenju pozitivnih ideja i stavova među mladima koji su budućnost našeg naroda.

Ne ljubimo riječju i jezikom već djelom i istinom.

 

UO HKZ Troplet