Hrvati iz Švicarske uključili se u veliku akciju: Projekt u Mostaru itekako je potreban

Mostar, studentski dom, Mostar, studentski dom, studentski dom, fra Iko Skoko, Mostar, Mostar, Dompes , studentski dom, Dompes , humane zvijezde, Vatreni, Dompes , Mostar, Dompes , donacija
Mnogi naši ljudi koji su napustili ovu zemlju u potrazi za boljim životom ne zaboravljaju je, a to pokazuju i svojom nesebičnom pomoći.

"U svakom slučaju, to je dobar, kvalitetan i ispravan projekt. On je bio potreban i prije 20 godina. Uistinu, čestitam i radujem se što je ova misija mogla doprinijeti izgradnji doma Dompes u Mostaru", istaknuo je franjevac Niko Leutar koji živi u gradu Badenu. Na prostorima tamošnje misije ima oko osam tisuća Hrvata.

I on, poput brojnih svojih kolega i hrvatskih iseljenika, svim srcem podržava ovaj projekt.

"Hrvatska katolička misija Aargau vjernički je izuzetno jaka, druga po veličini što se tiče Hrvata katolika u Švicarskoj", dodao je naš sugovornik.

U velikoj akciji pod nazivom "Darujmo im dom" sudjeluje i Večernji list. Sve donacije, upute za uplatu dobrovoljnih priloga, troškovnik i stanje izvedenih radova javno su dostupni na službenoj internetskoj stranici.

Franjevački samostan sv. Petra i Pavla iz Mostara pokrenuo je izgradnju Dompesa dragovoljnim prilozima kako bi se omogućilo školovanje studentima slabijeg imovinskog stanja.

Na oko 5000 četvornih metara i šest etaža dom će imati 64 sobe za 150 polaznika, osam učionica, višenamjensku dvoranu i pomoćne prostorije.

Na svakom katu bit će po jedna soba prilagođena studentima s poteškoćama u kretanju.

Pučka kuhinja i centar za dijalog bit će važne sastavnice Dompesa, ali i društvenog života Mostara.

Voditelj projekta je istaknuti hercegovački franjevac Iko Skoko.

mojahrvatska.vecernji.hr