HRS: Podrška i poziv na potpisivanje „Vriskove“ peticije za provedbu DDD mjera u Mostaru

hrs

Krenimo redom: protuustavno donošenje proračuna, netransparentno trošenje javnog novca, nekoordinirano, neplansko i nestručno prokopavanje grada, prvo radi polaganja optičke infrastrukture BH Telekoma, pa kasnije do radova na kolektoru, postavljanje rasvjetnih reklama i billboard površina protivno Zakonu o sigurnosti prometa, dopuštanje radu kladionicama tik uz škole, itd.

Sve su ovo dokazi kako je grad Mostar postao taocem lokalnih politika, prvenstveno HDZ-a BiH i SDA, koje godinama drže ovaj grad u svojim rukama. Oporba koja bi na višim razinama vlasti mogla djelovati da se stvari pokrenu sa mrtve točke, stidljivo tobože upire prstom u krivce, ali ništa konkretno i konstruktivno ne čini. Ne žele se previše zamjerati vlastima, jer bi mogli kompromitirati svoje pozicije u raznim tijelima vlasti, kao i pozicije svoje rodbine uposlene u javnim poduzećima za vrijeme dok su oni bili na vlasti. U međuvremenu, grad Mostar je pored i svega iznad nabrojanog, postao jedna ogromna deponija u kojoj su vlast preuzeli nesavjesni pojedinci koji, bez ikakve kazne i ispitivanja odgovornosti, nepropisno odlažu otpad, te glodari koji sve više i više zauzimaju naše ulice.

Budući da su žitelji grada godinama uskraćeni za svoje demokratsko i ljudsko pravo biranja svojih legitimnih zastupnika u institucije gradske vlasti, jedino što im preostaje jeste građanski aktivizam. Iz tog razloga u potpunosti podržavamo prikupljanje potpisa za provedbu D.D.D. mjera od strane udruge „Vrisak", te ćemo svojim potpisima pomoći akciju. Također, pozivamo sve punoljetne žitelje grada Mostara da podrže akciju udruge „Vrisak", te da na svojim potpisima to potvrde na lokacijama gdje rade volonteri udruge: na Trgu Hrvatskih Velikana (Rondo), u ulici Braće Fejića, te na Španjolskom trg od 11h do 13h te od 17h do 19h do 4. listopada.
G.O. Mostar HRS