Hrabri Mostarac Gordan spriječio pljačku kladionice

preljub, samoubojstvo, ubojstvo, pljačka, prometna nesreća, Sarajevo, samoubojstvo, bjeljina, kalesija, pljačka, Ljubuški, prometna nesreća, Mostar, grom, ubojstvo, savo milošević, Bijeljina, pljačka, Sarajevo, uhićenje, Tomislavgrad, pljačka, ubojstvo, Tomislavgrad, bomba, cajke, Hercegovina, hrp, Mostar, požar, automobil, eksplozija, Sarajevo, Mostar, paljevina, zapaljena vozila, Livno, samoubojstvo, puška, pljačka, Tomislavgrad, struja, strujni udar, odzak, Travnik, pucnjava, faruk balijagić, Tuzla, Ljubuški, samoubojstvo, Livno, pljačka, kladionica, samoubojstvo, sokolac, dječak, Srbija, prometna nesreća, prometna nesreća, Široki Brijeg, ante naletilić, samoubojstvo, Kiseljak, pljačka, Mostar, trgovina, heroin, šverc, suđenje, nova bila, ubojstvo, pucnjava, Široki Brijeg, policija, prometna nesreća, žepče, prometna nesreća, pogibija, glamoč, pogibija, minsko polje, pogiija, bračno putovanje, prometna nesreća, Stolac, traktor, prometna nesreća, pogibija, Orašje, samoubojst
Igrom slučaja, dok je u večernjim satima šetao sa suprugom ispred njega se ‘stvorio' maskirani razbojnik i ušetao u sportsku kladionicu Millennium, u blizini ambulante.

''Ma, nisam ga odmah ni vidio jer je bio mrak. Supruga mi je skrenula pozornost na ‘priliku' koja je držala dugi nož u ruci. Ne bih rekao da je kuhinjski, nego nešto poput bajunete dugo sječivo.

Kada sam se osvrnuo, već je bio za pultom kladionice, gdje je oštricu stavio pod vrat ustrašene djevojke. Pošao sam za njim i s vrata zavikao: 'Što to radiš', a on je, valjda i sam uznemiren, okrenuo oštricu prema meni i počeo trzati kao da će me ubosti.

Vjerojatno je tražio prostora da prođe pored mene i pobjegne. Izbjegao sam bilo kakav kontakt s njim i povukao se unazad, kako bih zaštitio suprugu i ostale prolaznike, a među kojima je bila i jedna žena s dvoje djece.

Čim je potrčao, krenuo sam u potjeru. Na žalost, ubrzo mi je pukla kost na nozi, ni sam ne znam kako u toj strci. Čuo sam lom i osjetio snažnu bol. Samo sam mogao sjesti i ostalima reći da zovu policiju.

Radnica je toliko bila izvan sebe da se nikako nije mogla sjetiti policijskog broja. Koliko znam, još ga nisu našli. Inače, prosječne je visine, a na sebi je imao neki sivi duks ili jaknu s kapuljačom.

Na glavi je imao i žensku čarapu s prorezom za oči. Upao je točno pet minuta prije kraja radnog vremena, a očito je snimio pogodan trenutak kada nije bilo ni taksista koji preko puta čekaju'', kaže Džida, inače razvojačeni branitelj, koji će zbog ovog nesebičnog čina morati, kako liječnici kažu, biti u gipsu barem tri mjeseca.

Vecernji list