HNŽ: Sastanak na temu početak nove školske godine

HNŽ, Nevenko Herceg, dr. sc. Nevenko Herceg
...znanosti, kulture i športa HNŽ održali su sastanak s Slavkom Laušem, predsjednikom Sindikata učitelja HNŽ i Stipom Vrljićem, predsjednikom Aktiva ravnatelja osnovnih škola HNŽ, na temu početka školske godine.

Na početku sastanka predsjednik Herceg istaknuo je spremnost njega osobno i Vlade HNŽ za rješavanje svih naslijeđenih problema koji su prepoznati u procesu obrazovanja.

„Usvajanjem organizacijskih shema osnovnih škola na području naše Županije stekli su se preduvjeti za rješavanjem niza problema u prosvjeti, jedan od njih je i rješavanje tehnološkog viška prosvjetnih djelatnika radi smanjenja broja djece u svim školama Županije", kazao je predsjednik Herceg, istaknuvši kako ova školska godina, treba početi u planiranom terminu i to prvog ponedjeljka u mjesecu rujnu tj. 4. rujna 2017. godine.

„Koristim ovu prigodu da svim učenicima i roditeljima, učiteljima, nastavnicima i ravnateljima čestitam početak nove školske godine, te poželim svu sreću u istoj", zaključio je predsjednik Herceg.

Slavko Lauš, predsjednik Sindikata učitelja HNŽ, upoznao je predstavnike Vlade o planovima za novu 2017/2018. školsku godinu, o mogućim problemima s kojim bi se mogli susresti, kao i o budućim planovima rada.

Također, je iskoristio prigodu za to da, u ime svih učitelja i drugih članova Sindikata na čijem je čelu, zahvali predsjedniku Hercegu i Vladi HNŽ na konkretnim aktivnostima koje su poboljšale položaj prosvjetnih djelatnika u našoj Županiji, kao i na osiguranim sredstvima iz Proračuna za financiranje prijevoza učenika osnovnih škola, a što je ranije bila obveza Općina i Grada Mostara.

„Ovo je prva Vlada koja je iskazala spremnost da riješi probleme, nagomilane desetljećima iza nas, kada su u pitanju izvršne sudske tužbe i iznašla je rješenje za tehnološki višak u obrazovanju, te je 130 djelatnika uposleno u stalni radni odnos" kazao je Lauš, dodavši kako je Vlada u sklopu Projekta Energetske učinkovitosti u cijelosti obnovila šest škola u prošloj godini, te četiri škole u ovoj što je od velike važnosti za učenike koji pohađaju ove škole, te njihove učitelje, nastavnike i ravnatelje.