HNK Mostar: Završena kazališna sezona uz najave za nove projekte

HNK Mostar

S ovom predstavom glumci pred ljetnu stanku gostuju u Osijeku 13. srpnja gdje će na poziv Odjela za kulturu ovog grada izvesti predstavu u Hrvatskom narodnom kazalištu.
Tako je ovom najtrofejnijom predstavom mostarskog HNK zaokružena jedna teatarska godina kojom se ovo kazalište zaista ima čime pohvaliti. Tri jako uspješne premijere su iza njih, a čak devet predstava s repertoara je bilo na raznim festivalima te se vratilo sa sedam nagrađenih predstava i 20 nagrada.


Ove godine HNK Mostar slavi i 25 godina svog postojanja pa nas i ovom prigodom očekuju razne novosti. Počelo se s pripremom predstave „Kraljevo" Miroslava Krleže, a režirat će je već etablirani redatelj Ivan Leo Lemo. Krležina drama događa se jedne noći pred Prvi svjetski rat u Zagrebu gdje svi kazališni elementi dolaze do izražaja i u službi su ekspresionističkog izričaja. Priča je to o sveopćem ludilu, grotesknim likovima isprepletena bukom, raznim glasovima i fantastičnim elementima. Premijera predstave će biti 22. rujna, a redatelj Lemo je kazao kako mu je iznimna čast da može ovakvo jedno kapitalno djelo postaviti na scenu povodom 25. godišnjice kazališta. S nestrpljenjem iščekujemo iduću kazališnu sezonu.