HKZ Troplet organizira kreativnu radionicu pisanja glagoljice i hrvatske ćirilice

Troplet, Tropletovi dani kulture, Izložba, Troplet, Natječaj, Troplet, studenti, utorak, Uskrs, čestitka, Troplet, Troplet, dan sjećanja, Troplet, neradni dani, priopćenje, Troplet, Natječaj, Troplet, Natječaj, Troplet, režim, dan, Troplet, neradni dani, FBIH, Troplet, godina, ujedinjeni narodi, Troplet, Natječaj, Troplet, Tropletovi dani kulture, Troplet, zbornik, Mostar, Troplet, Tropletovi dani kulture, koncert, Troplet, jezik, Troplet, Natječaj, javni natječaj

...glagoljice i hrvatske ćirilice (bosanice) za učenike viših razreda osnovnih škola i srednjoškolce.
Cilj ove radionice je omogućiti djeci i mladima zaviriti u škrinju hrvatskoga jezičnog blaga i upoznati ih s pismima kojima su se Hrvati služili kroz povijest, a koja su i danas neprocjenjivi dio naše kulturne baštine. Zavirit ćemo i u početke hrvatske pismenosti preko najvažnijih pisanih spomenika kao što su Bašćanska i Humačka ploča.

Uz kreativnost predavača polaznici radionice bit će u mogućnosti naučiti pisati pokoje slovo glagoljice i bosanice te, osim latinicom kojom se svakodnevno služe, napisati koju riječ i tim pismima. Tko zna, možda se kod nekih jave znatiželja i ljubav za daljnjim proučavanjem ovoga dijela naše kulturne baštine.

Radionica će se održati 8., 9. i 11. studenoga 2016. u prostorijama SPES-a, Zagrebačka 8, s početkom u 19 sati.
Budući da je broj mjesta ograničen, zainteresirani se trebaju javiti što prije na broj mobitela 063 282-877 ili izravno u SPES. .
Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom otkrivanju ljepota naših davnih pisama!