FOTO  Hercegovački div oduševio četrdeset studenata ekonomije iz 13 europskih zemalja

Aluminij Mostar, mostarski aluminij, studenti
... od čega ih je glavnina iz međunarodne razmjene (Bugarska, Češka, Francuska, Italija, Latvija, Litva, Makedonija, Njemačka, Poljska, Portugal, Slovenija i Španjolska) na studiju u Republici Hrvatskoj, boravilo je danas u studijskomu posjetu Aluminiju d.d. Mostar, u pratnji njihovih profesoradr. sc. Katije Vojvodić, dr. sc. Marije Dragičević i dr. sc. Stijepe Letunića.

Riječ je o terenskoj nastavi iz kolegija Upravljanje kvalitetom, a domaćinima su im bili direktor EISU-a (Energetika, Informatika i Sustavi upravljanja) dr. sc. Ante Rezić i direktor Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Darko Juka.

Tijekom jednosatnoga predavanja u Upravnoj zgradi Društva, studenti su upoznati sa sustavima upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša, odnosno s načinom primjene i recertificiranja tih zahtjevnih međunarodno priznatih sustava u Aluminiju, kao i o povratnim učincima njihove primjene od 1999. godine do danas. Nizom upita, pokazali su izrazito zanimanje za međunarodni ugled Aluminija, način njegova rada, uspješnu primjenu ISO standarda i razvidno ulaganje u zaštitu okoliša i u zaštitu čovjekove djelatne sredine. Vidno oduševljeni budući magistri ekonomije, napose oni koji dolaze iz udaljenijih zemalja i koji su, objektivno, imali određene lošije predodžbe o Bosni i Hercegovini, ostali su pod posebno pozitivnim dojmom susreta s Hercegovačkim divom, koji odavna pronosi pozitivnu sliku o BiH u svijetu i koji je istinskom kralježnicom razvitka ove zemlje.

- Iskustva prethodnih godina govore nam kako su ovakovi posjeti od iznimne koristi našim studentima, te Vam od srca zahvaljujemo na susretljivosti - poruka je kojom nam se obratio dr. sc. Nebojša Stojčić, pročelnik Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Nakon susreta u Aluminiju, dubrovački su studenti obišli Mostar, te nastavili studijsko putovanje u Sarajevo, u kojemu također ostaju jedan dan.