Hercegovačke balerine na Dance World Cupu 2019.

balet, Balet Mostar Arabesque , Balet Mostar Arabesquea, balet, Baletska škola Arabesque, Balet Mostar Arabesque
Direktorica Balet Mostar Arabesquea profesorica Arleta Ćehić istaknula je da su njezine učenice u veoma jakoj konkurenciji uspjele ostvariti bolje rezultate nego na Balkanskim kvalifikacijama u Zagrebu.

Lora Trolić (6 godina) je u kategorije mini solo balet ostvari napredak za cijelih 6 bodova u odnosu na kvalifikacije za DWC 2019, Eva Schafer (11) je u kategoriji Kids Solo National imala odličan flamenco nastup i osvojila čitavih 6,2 boda više u odnosu na kvalifikacije DWC 2019.

Najveće iznenađenje je priredilo izvanredno odjeljenje Balet Mostar Arabesque iz Širokog Brijega, koje je na kvalifikacijama osvojilo 70 bodova, a na svjetskoj razini jake konkurencije 83,7 poena, sto je za čitavih 13,7 više.

Profesorica Ćehić istaknula je da je Balet Mostar Arabesque i ove godine potvrdio svoj pravac njegovanja najviših vrijednosti rada i da je vidan razvoj baleta u Mostaru i Širokom Brijegu.

Izrazila je žaljenje što ostala djeca koja su se kvalificirala, iz raznih razloga nisu mogla biti dijelom ovog natjecanja, priopćili su iz Balet Mostar Arabesquea.