Hercegovac Pero - student na trnovitom putu do poduzetničkog uspjeha

Hercegovina, prosperitet
Ako niste, bitno je samo znati da ovdje u Hercegovini postoji jedan ''Pero'' kojem je želja živjeti u prosperitetnoj Hercegovini, piše stranica Hercegovina - uskoro zemlja prosperiteta.

Za razliku od velikog broja mladih, kojima je lijeno bilo šta raditi odnosno koji gledaju kako će sa što manje truda doći do što više novca i uživanja, Pero ima potpuno drugačija razmišljanja i uvjerenja. Pero želi svojim radom doći do zvijezda pri čemu je bitno reći da Perine zvijezde nisu nužno velike kao zvijezde o kojima drugi sanjaju, no zasigurno su sjajnije. Pero je spreman početi od poslova koji su nekima ispod časti, Peri je bitno da od tih poslova ima koristi i da budu dobar temelj za budući svoj biznis o kojemu svi sanjaju ali se slabo žele pomučiti do njega.

S obzirom da se Pero obratio nama da mu ''krojimo poduzetničku budućnost'', mi smo proveli dobar dio ljeta istražujući i razmišljajući što i kako učiniti kako bi ovaj dugoročni put bio što uspješniji, a pristup je bio ozbiljniji jer smo odlučili sve dijeliti i sa vama dragi pratitelji kako bi pomogli što više ljudi ukoliko ovo upali. Pero ne vjeruje u uspjeh preko noći tako da ovaj put može potrajati 10 pa i više godina. Mi smo napravili jedan dugoročni plan i više kratkoročnih koje ćemo ažurirati kroz vrijeme.

Analizirajući Perina dobra, sposobnosti i preferencije te naravno stanje na tržištu i u državi, uvidjeli smo da dio početnog kapitala za neki sljedeći posao, odnosno korak do pravog poduzeća, sa relativno malo uloženog novca može dobiti kroz uzgoj tovnih pilića.

S obzirom da Pero raspolaže sa sumom od 2000 KM što je dijelom vlastita ušteđevina te pomoć od roditelja, mi smo zaključili da će to biti dostatno za prvi korak na putu, odnosno tov domaćih pilića, štoviše ostat će i za pričuve. Perina obitelj se uvijek bavila poljoprivredom za vlastite potrebe te je također držala domaće životinje pri čemu je Pero ''brusio'' radne sposobnosti.

Zašto tovni pilići? Opširniju objavu o tome donosimo u nastavku koji će biti kroz nekoliko dana, a za to vrijeme će Pero pripremati jednu napuštenu prostoriju u staroj štali gdje će smjestiti piliće. Potrebno je očistiti napuštenu prostoriju, uraditi dezinfekciju i prilagoditi potrebi budućih stanovnika, odnosno napraviti prikladno stanište koje pilići zahtijevaju. Sve ćemo popratiti i opširno prikazati putem stranice kako bi svi vi koje to zanima mogli biti informirani iz prve ruke.